Ga terug

Cocktail met arancello en vermout

Servings 2 glazen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Benodigdheden

  • 2 glazen
  • mengbeker

Ingrediƫnten

  • ijsklonten
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 ml aranchello
  • 50 Willem's Wermoed of een kruidige Vermout
  • 4 druppels Angostura Bitters
  • bruiswater

Instructies

  • Vul de glazen met ijs en zet deze 10 minuten in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de sinaasappel door de helft en snijd er 2 dikke wedges vanaf. Was de rozemarijn en dep droog.
  • Meng de aranchello en vermout in een mengbeker.
    Een fles Chello arancello en Willem's Wermoed vermout met in de achtergrond een rieten mand met daarin sinaasappels en een ananas.
  • Haal de glazen uit de koeling en gooi het ijs weg. Voeg dan vers ijs toe, tot het glas voor de helft gevuld is. Wrijf de rozemarijn langs de randen van het glas.
  • Verdeel de arancello en vermout over de twee glazen en voeg per glas twee druppels Angostura Bitters toe.
    Fles Angostura bitters op een fruitschaal gevuld met sinaasappels, citroenen en een ananas.
  • Steek in elk glas een part sinaasappel. Top af met bruiswater en steek de rozemarijn in de glazen. Je cocktail is klaar om te serveren.
Gang: Basics, Drankjes
Trefwoord: arancello, Cocktail, Feest, Sinaasappel, Zomer