Ga terug

Warme appelsap met specerijen en spiced rum

Servings 4 glazen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 liter troebele appelsap
  • 2 biologische sinaasappels
  • 2 stokjes kaneel + extra voor garnering
  • 8 kruidnagels + extra voor garnering
  • 2 steranijs
  • 2 peulen kardemom
  • 120 ml Bacardi Spiced Rum

Optioneel

  • cranberries ter garnering

Instructies

  • Schenk de appelsap, kaneel, steranijs en kardemom in een pan.
  • Boen de sinaasappels goed schoon en snijd 1 sinaasappel in 4 parten.Knijp de parten uit in de appelsap. Steek in de schil van de parten de kruidnagels en voeg deze toe aan de appelsap. Bewaar de andere sinaasappel voor later.
  • Verwarm op laag vuur de appelsap tot het net niet kookt. Laat dit tenminste 30 minuten trekken.
  • Snijd ondertussen dunne plakjes van de overgebleven sinaasappel en steek hier wat kruidnagels in.
  • Zet de glazen klaar en verdeel de rum over de glaasjes. Leg hierin een plakje sinaasappel met de kruidnagels, een kaneelstokje en wat cranberries.
  • Top de glazen af met de warme appelsap en serveer direct.

Notities

Heb je nog iets over? Geen probleem. Je bewaart dit gemakkelijk in een afgesloten kan in de koelkast. Haal dan wel even de specerijen eruit. Wanneer je weer een beetje warm wilt maken, kan dit in een steelpannetje, maar ook in de magnetron. Indien je er rum in wilt, voeg je deze ná het verwarmen toe. 
Gang: Drankjes
Trefwoord: Appel, Kaneel, Kerst, Sinaasappel, Specerijen