Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Ingrediënten
4tortillawrap(medium grootte)
1rode uiin ringen
1gele paprikain dunne reepjes
1rode paprikain dunne reepjes
3zoete aardappelsgeschild en in blokjes
2elolijfolie
2½tlcurry madras specerijen
70grtomatenpuree
zout
peper
125mlyoghurt
5elchilisaus
50grplatte peterseliegrof gehakt
85grveldsla
4tomatenin plakken
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Neem 4 vuurvaste schaaltjes en zet deze ondersteboven op een ovenrooster en leg de wraps hier bovenop. Druk ze goed aan zodat ze er omheen vouwen. Bak in 10 minuten knapperig in de oven.
Bak de ui en paprika in de olijfolie en voeg de zoete aardappel toe. Bak tot de zoete aardappel goudbruin bakt. Voeg de curry madras kruiden toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met de chilisaus en roer goed door. Voeg op het laatst de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen de yoghurt met chilisaus en zet weg (hou je wel van pit, doe er gerust wat extra chilisaus in).
Haal de wraps uit de oven en zet op een bord met de open kant naar boven zodat het een bakje wordt. Vul deze met een hand veldsla en verdeel het zoete aardappel mengsel hierover.
Schenk er wat van de yoghurt overheen en serveer met plakjes tomaat.