Gevulde courgette met homemade kruidenmix

8K

Wanneer de zomer in aantocht is gaan we graag wat lichter eten. We willen tenslotte toch straks die bikini weer aankunnen of zonder schaamte in de zwembroek rondlopen. Ik heb hier een lekker licht gerecht wat ook nog eens zeer smaakvol is. Gemaakt met de Al Andalousi kruidenmix uit de FoodWeLove box van Joris Bijendijk. Maar aangezien ik weet dat niet iedereen die kruidenmix in de kast heeft staan, heb ik deze ook gemaakt met een mix die je prima zelf kunt maken.

Gevulde courgette met homemade kruidenmix | www.deedylicious.nl

Gevarieerde gevulde courgette mix

Voor het kruiden van het gehakt gaan we eerst een kruidenmix maken die er voor zorgt dat je keuken heerlijk gaat geuren. Alle kruiden en specerijen kun je terug vinden in het schap bij de Toko of Turkse winkel. En als je dit recept keer 10 vermenigvuldigd en bewaart in een potje, heb je nooit meer een zakje uit de winkel nodig. Deze mix kun je namelijk ook prima gebruiken als je fajita’s, wraps of burrito’s wilt eten. Je brengt zowel gehakt als kip hiermee prima op smaak.

Homemade kruidenmix

Porties 4 theelepels
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 tl kurkuma
  • ¾ tl knoflookpoeder
  • ¾ tl zout
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl peper
  • ½ tl gerookt paprikapoeder

Instructies

  • Meng alle specerijen door elkaar.

Notities

  • Hou je van pittig, doe er dan iets extra cayennepeper in. Hou je van die stevige rookgeur, doe er dan wat extra gerookt paprikapoeder in. Je kunt je eigen mix samenstellen. Na een paar keer deze mix te hebben gemaakt, zal je zien dat je ‘m gaat bijstellen naar jouw eigen smaak.
  • Heb je de perfecte blend ontdekt? Vermenigvuldig het recept dan  keer 10 en bewaar het in een potje, zodat je hem altijd bij de hand hebt. 
Gang: Basics
Trefwoord: Specerijen

Gevulde courgette met homemade kruidenmix

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 350 gr gehakt
  • 2 tl homemade kruidenmix
  • 1 courgette in de lengte doorgesneden
  • geraspte oude kaas

Optioneel

  • basmatirijst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C en vet de ovenschaal in.
  • Fruit de ui, paprika en wortel aan in de olie.
  • Wanneer de ui zacht en glazig begint te worden mag het gehakt erbij. Voeg de kruidenmix toe en bak het gehakt rul.
  • Hol de courgette voorzichtig uit, maar bewaar het vruchtvlees. Hak het vruchtvlees klein en zet het apart.
  • Wanneer het gehakt goed gebakken is voeg je de vulling van de courgette toe. Laat dit smoren in het vocht dat nog in de pan zit. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de twee helften courgette met de open kant naar boven in de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel hierin tot er een mooie kop op zit.
  • Strooi een dun laagje kaas over het gehakt en bak 20 minuten in de oven tot de courgette een beetje zacht is. Voor een extra krokant korstje zet je op het laatst de grill aan.
    Gevulde courgette met homemade kruidenmix | www.deedylicious.nl
  • Serveer de courgette eventueel met wat basmatirijst.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Gevulde courgette, Ovenschotel

Meer recepten met courgette?

Bekijk deze recepten eens voor nog meer inspiratie met deze veelzijdige groente!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close