Het moet gezegd worden; ik vind het leuk om met jullie recepten te delen, maar soms heb ik niet zoveel inspiratie. Of tijd. En ik denk stiekem dat mijn gebrek aan inspiratie daar eerder aan ligt dan dat ik écht niet weet wat ik moet koken. Thuis eten wij veelal met z’n tweetjes en het is al heel lang geleden dat ik urenlang in de keuken heb gestaan. Na het werk wil ik voornamelijk snel, lekker maar ook verantwoord eten. Of je nou samenwoont of kookt voor een heel gezin, we hebben er allemaal last van. Daarom bedacht ik laatst een supersnel recept dat eruit ziet alsof je er heel lang voor in de keuken hebt gestaan, maar supersnel klaar is; Gevulde courgette met Mexicaans tintje.
Gevulde courgette met Mexicaans tintje
Het kan je niet ontgaan zijn dat ik best fan ben van de Mexicaanse keuken. Ik vind het leuk om aan gerechten die ik al ken een twist te geven en het te upgraden naar een Mexicaanse variant. Ook bij dit recept. Ik kreeg namelijk wéér courgettes uit de tuin van vriend Tinus – gast, heb je ook wat anders in die tuin van je?! ? – en wilde niet voor de derde keer courgettesoep maken. Om dit gerecht snel te kunnen maken gebruikte ik de handige stazak van HAK. Hierin zit alles wat je nodig hebt om aan het gehakt toe te voegen. Zelfs het peper en zout heb ik achterwege gelaten aangezien deze zitten allemaal al in deze burrito schotel zitten. Lekker makkelijk toch?
Gevulde courgette met een Mexicaans tintje
Ingrediënten
- 1 grote courgette
- 1 ui gesnipperd
- 3 el olijfolie
- 300 gr gehakt
- 1 zak HAK burritoschotel
- 1 hand nachos
- 3 el geraspte kaas
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- 2 stengels bosui in dunne ringen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°
- Halveer de courgette over de lengte en schep deze leeg. Bewaar het vruchtvlees. Bak de halve courgettes 15 minuten in de oven me de opening naar boven.
- Fruit ondertussen de ui met de courgettevulling in de olie tot de ui glazig is.
- Meng de zure room met het gerook paprikapoeder en bewaar koel tot serveren.
- Voeg het gehakt toe aan de ui en courgette en bak rul. Voeg dan de burritoschotel toe en warm even mee. Vul dehalve courgettes met het gehaktmengsel.
- Verkruimel de nacho’s tot kleine stukjes en meng met de kaas. Strooi over de courgette en plaats deze terug in de oven. Bak tot de kaas is gesmolten.
- Serveer een helft per persoon en garneer met wat zure room en de bosui.
Notities
MUZIEKTIP!
Lekker snel en makkelijk aan tafel? Met deze plaat van Debbie Jacobs ga je misschien net even wat ‘harder’ in de keuken 😉