Toch een gek verhaal als je een moestuin hebt, omkomt in de courgettes, maar je ze zelf niet lust. Dit is het verhaal van vriend Tinus, die sinds een paar jaar samen met zijn vader Jan een geweldige moestuin heeft aan de rand van onze stad. Nu een aantal jaar bezig, begint de tuin steeds meer vorm te krijgen en ook de vingers worden steeds groener. De oogst van de courgetteplant was dit jaar énorm en dus kregen wij een hele zak met courgettes zo groot als champagneflessen. Ik maakte er een heerlijke courgettesoep met Curry Madras van.
Courgettesoep met curry madras
Toen ik op een feestje met vriendin Annabelle zat te bedenken wat ik met die uit-de-kluiten-gegroeide-courgettes kon maken, kwam zij op een courgettesoep die ze wel eens maakt met curry. Beetje aardappel erin en als laatste de staafmixer om alles glad te maken. Op basis van haar idee heb ik deze courgettesoep met curry madras specerijen van Jonnie Boer gemaakt, waardoor je een heerlijk Indiaas tintje geeft aan de soep. Het recept is voor ruim 2 liter soep, dus je kunt hier waarschijnlijk nog lekker een bakje van invriezen. Dan heb je een snelle maaltijd op tafel op een drukke dag 😉
Courgettesoep met Curry Madras
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 2 rode uien in grove stukken
- 1 winterwortel in grove stukken
- 2 courgettes (ca. 800 gr) in grove stukken
- 2 tl curry madras specerijen
- 1,5 l (groente)bouillon
- 200 gr kruimige aardappels geschild en in grove stukken
- 2 el yoghurt
- 5 takjes platte peterselie grof gehakt
- 4 naans
Instructies
- Verhit een flinke soeppan met de olie en bak de ui en wortel hierin, tot de ui glazig begint te worden. Voeg dan de courgettes en de specerijen toe en bak 5 minuten mee. Roer regelmatig.
- Schenk de bouillon erbij en voeg daar de aardappelblokjes aan toe. Kook dit nog zo’n 20 minuten tot de aardappel en wortel zacht is.
- Pureer de soep glad met een staafmixer. Als je de soep te dik vindt, voeg er dan een kopje water aan toe.
- Garneer met wat yoghurt en gehakte peterselie en serveer met een lekkere naan.
Notities
MUZIEKTIP!
Speciaal voor de smaakinspiratie van Annabelle, zocht ik naar een liedje met haar naam in de titel. Deze van Band of harses sprong er met kop en schouders bovenuit.