Marokkaanse stoofschotel met kikkererwten

8.6K
Spicy!
Lekker als je wel van wat pit houdt.

Ik had, voor dat ik dit recept maakte, nog nóóit iets met kikkererwten gemaakt. En ik kan je eigenlijk niet eens zo goed uitleggen waarom. Het is gewoon nog nooit in mijn boodschappenmandje beland tijdens het shoppen. Maar toen ik onlangs van iemand een blikje kreeg, moést ik er wel iets mee doen en maakte ik deze Marokkaanse stoofschotel.

Marokkaanse stoofschotel met kikkererwten | www.deedylicious.nl

Marokkaanse stoofschotel

Ik heb met de kikkererwten een heerlijk stoofschotel gemaakt. Ik had zin in eens wat anders dan aardappels, groente en vlees. En ik heb met mijn kruiden en specerijen boek een heerlijke combinatie van specerijen gemaakt om het geheel op smaak te brengen. Het gerecht is vegetarisch, maar met dit gerecht ik mis het vlees geen moment! Oh en het is heel makkelijk te maken, alles past in een pan en is ook nog eens snel klaar. Liever toch vlees? Maak dan eens deze heerlijke lamsköfte.

Marokkaanse stoofschotel met kikkererwten

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr pompoen
  • 1 courgette
  • 3 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl komijn
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl koriander
  • ½ tl chilipoeder
  • 230 gr kikkererwten uitgelekt en afgespoeld
  • verse munt

Instructies

  • Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Snij de courgette in gelijke blokjes en hak de gepelde uien in grove parten. De paprika’s snij je in reepjes en de tomaten in 6 parten.
  • Zet een ruime hapjespan of braadpan op het vuur met de olie. Doe de courgette, uien, pompoen, paprika, tomaten en specerijen de pan. Laat dit 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Schep af en toe om. Wanneer er te weinig vocht in de pan zit, vul het dan aan met een half kopje water.
  • Na 20 minuten mogen de afgespoelde kikkererwten erbij en mag het nog 10 minuten verder stoven. Breng het op smaak met wat peper en zout.
  • Schep een ruime hoeveelheid op een diep bord en strooi er op het laatst wat van de muntblaadjes overheen.

Notities

Lekker met een verse naan om het vocht dat overblijft mee op te dippen of wat parelcouscous.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Pompoen, Vegetarisch

MUZIEKTIP!


Met dit gerecht zet je een pikant maaltje op tafel. En daar past ook wel een pittige plaat bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close