Verwarm de oven voor op 180˚C en vet de ovenschaal in.
Fruit de ui, paprika en wortel aan in de olie.
Wanneer de ui zacht en glazig begint te worden mag het gehakt erbij. Voeg de kruidenmix toe en bak het gehakt rul.
Hol de courgette voorzichtig uit, maar bewaar het vruchtvlees. Hak het vruchtvlees klein en zet het apart.
Wanneer het gehakt goed gebakken is voeg je de vulling van de courgette toe. Laat dit smoren in het vocht dat nog in de pan zit. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de twee helften courgette met de open kant naar boven in de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel hierin tot er een mooie kop op zit.
Strooi een dun laagje kaas over het gehakt en bak 20 minuten in de oven tot de courgette een beetje zacht is. Voor een extra krokant korstje zet je op het laatst de grill aan.
Serveer de courgette eventueel met wat basmatirijst.