Bo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer

3.6K

In mijn woonplaats Zoetermeer zit een pareltje van een restaurant, Bo&Ro. En het schandalige is, dat ik er nog nooit iets over heb geschreven. Gek eigenlijk, want telkens als we er eten, is het feest. Letterlijk, want we komen hier meestal als er iets te vieren valt, zoals een verjaardag, een promotie of iets anders waarvoor wij maar al te graag de slingers voor uithangen. En dat een feestje bij Bo&Ro goed toeven is, laat ik je zien in deze blog.

Bo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer | www.deedylicious.nl
foto: www.bo-ro.nl

Bo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer

Chefkok Shahab Ajallouian is op zijn twaalfde met zijn familie naar Nederland gekomen. Na een aantal jaren het familierestaurant Parande te hebben gehad zijn ze verhuisd naar de prachtige locatie op de Voorweg en begonnen daar De Witte Raaf. Na een aantal jaar met veel plezier in het restaurant te hebben gewerkt, vond Shabab het tijd voor een eigen restaurant en opende in 2009 de deuren van Bo & Ro. De naam is ontstaan uit de namen van zijn kinderen Boas & Romy.

Bo&Ro is geïnspireerd door de Hollandse & Mediterrane keuken met een dikke knipoog naar de Perzische keuken. Het heeft een huiselijke uitstraling en je geniet er van de gastvrijheid. Je wordt er in de watten gelegd met inspirerende gerechtjes en heerlijke wijnen. Bestel lekker iets van de kaart of kies voor de rondreis door de kaart, waarmee je verrast wordt met een voor-, hoofd- en nagerecht. Tussendoor schuift de chef nog wat lekkere tussendoortjes onder je neus die met een knipoog in elkaar zijn gezet. Ga je mee op reis?

Creatief menu

Bo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer | www.deedylicious.nlAls starter kregen wij een ‘visje aan de waslijn.’ Dit is een zakje met daarin wat zalm en heerlijke kerriemousse en wat fijne garnituren. Oh en ik vergeet het belangrijkste; het zakje kun je opeten wat natuurlijk hele rare blikken aan tafel geeft. Dit was een bijzonder smakelijk én op een superleuke manier gepresenteerd begin!

Bo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer | www.deedylicious.nlBo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer | www.deedylicious.nlNa deze creatieve start werden we verrast met een olijfboompje dat op tafel kwam. Ik had het niet in de gaten, maar de chef lichtte toe dat dit een eetbare cocktail was. De meloen was gemarineerd in limoncello en munt en de olijven die erin hingen waren volgezogen met Martini. Wat een gewéldig idee was dit. En niet alleen het idee trouwens, de smaak was hemels! De limoncello mengde prachtig met de meloen in je mond. Bij de olijven moest je iets meer moeite doen; door er krachtig op te zuigen kwam de Martinismaak pas goed vrij. Ik wil nu ook een cocktailboom, dat begrijp je wel denk ik 😉

Bo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer | www.deedylicious.nlBo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer | www.deedylicious.nl Bij de reis door de kaart hoort een soort moderne etagère, een kastje met vakjes en in elk vakje een leisteentje waarop een klein hapje is geserveerd. Dit kan elke keer weer iets anders zijn en is, net als alle gerechten, seizoensgebonden. De chef tovert telkens weer de meest prachtige gerechtjes uit de keuken. Het is een feest voor de mond en het oog, want op elk detail is gelet.

Bo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer | www.deedylicious.nlBo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer | www.deedylicious.nlBo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer | www.deedylicious.nlWat dacht je van de Perzische Kalfsworst hotdog op een brioche broodje met huisgemaakte kruidenmosterd en BBQ-saus? Of de specialiteit; Fesendjon classic. Dit is kip boterzacht gegaard in granaatappelsaus & walnoten geserveerd met saffraanrijst met Perzische bessen. En dan nog maar te zwijgen over de kalfswang die gegaard is op 89˚C en de longhaas van Waards rund waar je een fantastisch rode parelcouscous krijgt. Loopt het water je al in de mond?

Bo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer | www.deedylicious.nlBo&Ro; Een Oosterse parel in Zoetermeer | www.deedylicious.nlHet dessert is wederom prachtig en we genieten van de huisgemaakte koekjes en verschillende bereidingen van mango en witte chocolade. Het was een flink bord, maar voor zo’n dessert hou ik graag nog een plekje over. We wilden niet weg voordat we een kopje koffie en lekker likeurtje hadden gedronken. Het was een fantastische avond en vertrokken als laatste uit de zaak. Dat zijn meestal de beste avondjes…

Kwaliteit voor een betaalbare prijs

Het doel van Bo&Ro is dat de gasten zich thuis voelen en dat ze kwaliteit geleverd krijgen tegen een betaalbare prijs. Nou dat maken ze elke keer weer waar. Het niveau van de gerechten ligt hoog, maar de prijs daarentegen is zeer toegankelijk. Even als voorbeeld; voor een reis door de kaart betaal je per persoon nog geen €30,-. Ben je ergens allergisch voor of eet je iets liever niet? Dan kun je dit aangeven bij de reis door de kaart. De chef houdt hier rekening mee. Wil je dan toch persé iets van de kaart bestellen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Bestel het voor jezelf óf stel wat lekkers samen en deel dit met je gezelschap.

Ik ben trots dat wij zo’n mooi restaurant in onze stad hebben. En ik ben er heilig van overtuigd dat er heel veel mensen in mijn stad zijn -en daar buiten- die geen weet hebben van dit fantastische restaurant. Ga dus zeker een keer eten bij Bo&Ro en laat je culinair in de watten leggen door Shahab en zijn team. Je krijgt er geen spijt van, ik beloof het je bij deze.

 

Restaurant Bo & Ro

Markt 1
2711 CZ Zoetermeer
T: 079-3310175
E: restaurant@bo-ro.nl

Openingstijden

Maandag
gesloten (uitgezonderd groepen/gezelschappen)

Woensdag tot en met vrijdag
lunch 12.00 – 15.30 uur diner 18.00 – 22.00 uur

Dinsdag, Zaterdag en Zondag
diner 17.00 – 22.00 uur

 

Nee, voor dit artikel heb ik niets gratis gekregen; 
soms word ik gewoon blij van een product of plek
 en wil je daar natuurlijk van op de hoogte brengen.
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!
KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close