Pop-up restaurant Bubbles & Bites by Latour

2.5K

Deze maand werd ik uitgenodigd door het Michelinster bekroonde restaurant Latour, om hun zomerconcept, pop-up restaurant Bubbles & Bites by Latour, uit te proberen. Vanaf het terras van Grand Hotel Huis ter Duin met uitzicht op zee, genieten van een glas rosé en heerlijke bites: Dat liet ik mij geen tweede keer zeggen. Dus reisde ik samen met goede vriendin Hannerieke af naar het strand van Noordwijk.

Zonovergoten genieten bij pop-up restaurant Bubbles & Bites

Pop-up restaurant Bubbles & Bites by Latour is gevestigd op de tweede etage in Grand Hotel Huis ter Duin. Hier heb je de mogelijkheid om op het terras te genieten van de nieuwe Sélection Rosé die Meestergastheer Stan Kerckhoffs zelf heeft samengesteld. Deze rosé, bestaande uit 35 % Grenache Noir, 30 % Cinsault, 20 % Syrah en 15 % Mourvèdre, bevat licht rood fruit van aardbeien en frambozen. Ze is een beetje kruidig, licht crispy en heeft een levendige finale. Heerlijke rosé voor tijdens een zwoele zomeravond.

Bubbles & Bites by Latour Noordwijk | www.deedylicious.nl

De bijpassende bites van topchef Marcel van Lier zijn geïnspireerd door de reizen die hij gemaakt heeft. Over de hele wereld heeft hij technieken en ingrediënten verzameld die ervoor zorgen dat zowel de smaakpapillen als de ogen verwend worden. Deze passen perfect bij de Sélection Rosé van maître-sommelier Kerckhoffs.

…die zomer die begon zowat in mei

We hebben het er allemaal over; de geweldige zomer die wij dit jaar in Nederland mogen beleven. Noordwijk is dan ook een van onze vast plekken om van het lekkere weer te genieten. Na het werk nog even afkoelen in zee en daarna een hapje eten onder het genot van een prachtige zonsondergang. Helaas was het preciés op de dag van ons bezoek aan Grand Hotel Huis ter Duin slecht weer en dan is pop-up restaurant Bubbles & Bites gesloten. Gelukkig is er in het hotel een heerlijke lounge aanwezig en speciaal voor ons werd er toch een tasting geregeld, zodat wij de heerlijke rosé én een aantal bijpassende hapjes toch konden proeven.

Bubbles & Bites by Latour Noordwijk | www.deedylicious.nl
Bubbles & Bites by Latour Noordwijk | www.deedylicious.nl

Zo werden we getrakteerd op een macaron gemaakt met huisgemaakte piccalilly. Als ze deze in een doos zouden verkopen, had ik er nu een thuis staan. Wow, wat een smaakexplosie. Dat geldt trouwens voor alle bites die wij hebben mogen proeven. Ik denk dat ik het meest verrast was door de doperwten tuile met daarin avocadocrême en witte chocolade.

Bubbles & Bites by Latour Noordwijk | www.deedylicious.nl
Bubbles & Bites by Latour Noordwijk | www.deedylicious.nl

Dineren bij Latour

Nadat we behoorlijk verwend waren met deze geweldige hapjes, werden we uitgenodigd om plaats te nemen in het met een Michelinster bekroonde restaurant Latour. Dit ligt een etage lager dan het terras en ook dit restaurant heeft prachtig uitzicht op zee. We hebben deze avond meerdere fikse buien de revue zien passeren. Een zonsondergang natuurlijk was leuker geweest, maar goed…we kwamen voor het eten en de rosé nietwaar?

Bubbles & Bites by Latour Noordwijk | www.deedylicious.nl

We hebben genoten van een zeer gevarieerd menu met onder andere gebrande makreel en ijs van mierikswortel. Een dorade in saus van groene tomaten, griet met komkommer en dragon, Iberico met appel en zwarte knoflook en een fingerlicking lekker dessert van abrikoos, amandel en kardemom. Een smaakfeest was het en zowaar heeft deze niet-zo-van-vis-houdende-foodblogger er énorm van genoten. Ik raad je dan ook zeker aan je te laten verwennen door de chef en een menu Latour te nemen.

Bubbles & Bites by Latour Noordwijk | www.deedylicious.nl
Bubbles & Bites by Latour Noordwijk | www.deedylicious.nl
Bubbles & Bites by Latour Noordwijk | www.deedylicious.nl
Bubbles & Bites by Latour Noordwijk | www.deedylicious.nl

Wijnarragement

Bij elke gang kregen we een bijpassende wijn geserveerd. En aangezien wij beide met de auto naar huis moesten, werden dat 2 slokken bij elke gang. Heel fijn dat we zo toch alle wijnen konden proeven en de enthousiaste uitleg van Stan kregen.

Het hele menu werd trouwens muzikaal ondersteund door een pianist die prachtige stukken speelde in het restaurant. Persoonlijk werd ik heel blij dat hij maar liefst twee keer Comptine d’un Autre Été speelde. (Je denk misschien dat je dit niet kent, maar dit filmpje heb je vást wel eens voorbij zien komen 😉 ). Dit nummer heb ik de laatste weken regelmatig op repeat staan en was dan ook een aangename verrassing tijdens ons diner.

Bubbles & Bites by Latour Noordwijk | www.deedylicious.nl

Mediterraanse sferen

Ok, we hebben door het énorm slechte weer helaas niet kunnen genieten van dat Mediterrane sfeertje wat het terras van pop-up restaurant Bubbles & Bites ons had beloofd. Maar ik ben er heilig van overtuigd dat deze zonnige zomer nog niet voorbij is. Wij wonen op een half uur rijden van deze parel aan het Noordwijkse strand, dus ik gok dat wij hier tóch nog een keer het sfeertje komen proeven. En dan happen we meteen een paar van die heerlijke bites mee.

Wil je gebruik maken vanher terras? Dan loont het dus om burenradar te checken. En als je graag een keer bij Latour wilt eten adviseer ik je wel even te reserveren vooraf. Het is een gewilde plek om te eten en er zijn tijdens ons diner veel mensen teleurgesteld huiswaarts gegaan, omdat er geen plaats meer was.

Pop-up restaurant Bubbles & Bites
www.bubblesbites.com
dinsdag t/m zaterdag geopend van 16.00 tot 23.30 uur
(afhankelijk van het weer)

Restaurant Latour
www.restaurantlatour.nl
dinsdag t/m zaterdag geopend van 18.00 tot 22.00 uur

Koningin Astrid Boulevard 5
Noordwijk aan Zee
Tel: 071-361 9220

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close