De mooiste stranden van Zakynthos

11.7K

Zoals ik je al eerder schreef, zijn wij thuis nogal fan van Zakynthos. We komen hier al ruim 7 jaar om elk jaar even een week in het voorseizoen te onthaasten. Ik vind reizen heel leuk, maar wanneer ik écht even ontspanning nodig heb, moet ik niet naar een nieuwe plek gaan. Want daar aangekomen wil ik álles van die plek ontdekken en ren van hot naar her om maar niets te hoeven missen. Het resultaat is dan ook dat ik niet 100% uitgerust terug van vakantie kom van alle indrukken en activiteiten.

Daarom hebben we ons voorgenomen dat, wanneer het financieel kan, we elk jaar een weekje naar Zakynthos gaan om écht even te relaxen. We kennen de mooiste plekjes er nu immers al. We ”moeten’ niet van alles. Alles staat vrij, zelfs een week niet van mijn strandbed afkomen. Wat we wel elke vakantie op Zakynthos doen, is een auto huren, zodat we naar een van de vele strandjes kunnen rijden die je er in groten getale kunt vinden. Ik neem je mee op reis naar onze favoriete stranden. Nou ja, ik verklap alvast dat hier niet alleen maar stranden zijn. Je hebt op dit eiland allerlei verschillende soorten kustlijn, dus voor ieder wat wils! Mocht je binnenkort naar Zakynthos afreizen, dan zou ik deze blog over de mooiste stranden van Zakynthos, zeker even opslaan.

Marathonissi

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Je hebt hem vast al gezien bij het aanvliegen van het eiland; Marathonissi. Ook wel Het Schildpaddeneiland genoemd. Dit vanwege zijn vorm; van maar liefst 3 zijden is in dit eiland de vorm van een schildpad te zien. En daarnaast omdat op het zandstrand schildpadden hun eieren leggen. Daarom is de baai waarin dit eilandje ligt ook een beschermd stuk natuur. Hier mag niet worden gevist en ook op het eiland Marathonissi gelden wat regels. Maar niet getreurd, je mag hier gewoon een handdoekje neerleggen en lekker een duik nemen. De nesten zijn afgeschermd met lint of met een houten huisje, zodat de bezoekers weten waar ze niet mogen komen. Let dus wel een beetje op waar je je strandtas neerploft.

Aan de achterzijde van Marathonissi ligt nog een ander strand, bezaaid met witte kiezels. Ik vind dit zelf altijd het mooiste stuk strand, zéker wanneer je even een kwartier geen rondvaartboten voor je neus hebt liggen waaruit zo’n 200 toeristen uitrollen. Maar zeker is het ook favoriet vanwege de ingang die je hebt naar de naastgelegen grot. Je kunt er vanaf het strand zo inlopen. Er komt zo nu en dan een boot langs het eiland waar je een hapje eten of drinken kunt bestellen.

Het kiezelstrand is een hel voor je net gemanicuurde voetjes. Neem dan ook waterschoentjes mee om zo op een elegant mogelijke manier de zee in te lopen en niet zoals wij de eerste jaren hebben gedaan. Just sayin’. Daarnaast nogmaals de waarschuwing om de nesten van de schildpadden met rust te laten en ruim je afval op als je het eiland weer verlaat. Hou er rekening mee dat er weinig tot geen schaduw is aan beide kanten; een hoedje of pet is dan ook geen overbodige luxe. Meer zomertips? Lees dan zeker even hoe ik als (van origine) roodharige de zomer doorkom.

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Cameo Island

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Cameo Island is een piepklein eilandje voor de kust van Agios Sostis en is privébezit. Maar voor €4- mag je het eiland op en krijgt hiervoor dan ook nog een drankje als je boven aan bent gekomen. Je kunt hier prachtig snorkelen én je hebt hier grote kans om een schildpad te zien. Links van de brug zwemt er vaak eentje en eet zich rond aan het zeegras dat daar groeit. Herkenbaar aan Cameo Island zijn de enorme witte doeken die boven het strandje hangen en zie je dan al van verre. Dat ziet er geweldig uit als de wind er doorheen gaat. Voorheen werden er goede feestjes gebouwd tijdens een van de White Party’s, maar deze zijn verhuisd naar Republic Beach Club.

Nadat je de houten brug over bent, moet je nog wel wat treden beklimmen. Dit eiland is dan ook niet goed te bezoeken wanneer je slecht ter been bent. Er is boven een toilet aanwezig al is deze niet al te schoon.


Porto Roxa

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Porto Roxa staat bekend om zijn kraakheldere water die de inham instroomt. Je kunt hier heerlijk bijkomen in de schaduw van de bomen op een van de aangename bedjes. Er is een ‘duikplank’ aanwezig waarvan je een sprong in het diepe kunt maken. Heerlijk om even af te koelen! Je kunt bij Taverna Giorgos prima iets eten of drinken en er is een toilet aanwezig.

Er mogen hier bootjes aanleggen dus kijk uit, die kun je tijdens het zwemmen tegenkomen.

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Keri Caves

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Als je van snorkelen en het zwemmen in grotten houdt, zit je hier helemaal goed. Je kunt hier alleen per boot komen en ik verklap het alvast; er zijn geen echte stranden te vinden. Als je wat avontuurlijker bent aangelegd, kun je hier prima van je boot naar wat smalle strandjes zwemmen en daar even chillen. Verder kom je ogen te kort aan het al het natuurschoon om je heen. De witte rotspartijen zijn zeer indrukwekkend en het water is hier belachelijk blauw. Als iemand het over 50 shades of gray heeft, believe me; hier heb je 50 shades of blue te pakken. Prachtige kleuren en kraakhelder water waardoor je hier perfect kunt snorkelen.

Wanneer je zelf een boot heb gehuurd, hou dan rekening met de sterke stroming in dit gebied. Je kunt door prachtige poorten van steen varen of tussen rotsen door, maar rondom deze rotsen is het vaak erg ondiep. Je kunt hiermee je boot snel beschadigen.

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Porto Roma

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Het strand van Porto Roma ligt in een baai met relatief ondiep water. Hierdoor is het lekker warm en kun je hier perfect zwemmen. Af en toe komt er in de verte een speedboot voorbij die uit St. Nicholas komt. Het water is kraakhelder waardoor je goed de stenen in de branding kunt zien liggen. Dit strand vereist dan ook waterschoenen, aangezien het hier echt niet fijn is om met blote voeten erin te stappen. Er staan ligbedjes met parasol waar je voor rond de €5- de hele dag gebruik van kunt maken.

Heb je trek gekregen van al dat zwemmen en geluier? Dan raad ik je zeker aan om op dit strand lekker te lunchen. In de blog Zakynthos; culinair genieten aan de Ionische zee geef ik je tips om lekker te eten op het hele eiland. En laat op dit strandje nou onze all-time favoriet zitten. Check het zeker even als je hier in de buurt bent!

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Porto Limnionas

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Porto Limnionas is een prachtige inham aan de westkust van het eiland en een paradijs om te zien. De eerste keer dat ik bovenaan de heuvel bij het restaurant stond en naar beneden keek, kreeg ik kippenvel; zo mooi is het hier. Zoveel verschillende kleuren blauw en groen water; Ik moést dit van dichtbij bekijken. In het water had ik verwacht heel veel vissen te zien en perfect te kunnen snorkelen, maar eigenlijk zat hier niet zoveel. Alleen aan de randen zit wat vis, maar niet spectaculair veel.

Nog een nadeel hier betreft het snorkelen is dat er hier een bron uit de grond komt. Dat voel je door de temperatuurverschillen in het water (koude stukken), maar ook doordat je niet goed onder water kunt zien. Af en toe komt er een ander soort water voor je vizier, wat olie-achtig lijkt (dat is het niet, maar ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven) en waardoor je dus een troebel beeld krijgt.

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Porto Azzuro

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Porto Azzuro is een fotogeniek strand waar je heerlijk kunt relaxen op een van de bedjes. Je betaald hier wel voor, maar daarvoor krijg je een heerlijk zandstrand waar maar weinig kiezels liggen. Bijzonder is hier ook dat een deel van de bedjes op het gras staan. Lekker voor de mensen die niet zo van zand houden 😉 Het water is redelijk ondiep, ideaal dus met kleine kinderen. Rondom de grote rotsblokken, kun je leuk snorkelen.

Bij dit strand zit een goede beachbar waarbij je lekkere cocktails kunt halen en je ook nog eens goed kunt eten. Er zijn nette toiletten en douches te gebruiken en er zijn soms een paar kleine shops open waar je strandartikelen kunt kopen, zoals een modieuze strandhoed of hippe tas. Daarnaast wordt er lekkere muziek gedraaid bij de bar, reden te meer om hier eens neer te strijken.

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Xigia Beach

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

We zijn nu aangekomen bij mijn favoriet; een van de mooiste stranden van Zakynthos. Telkens wanneer ik boven bij de foodtruck hebt geparkeerd en uitkijk naar beneden, ben ik wéér verwonderd over haar schoonheid. Het is naast een prachtig strandje ook een bijzonder strandje. Uit het binnenste van de aarde stroomt collageen naar boven. Je ziet dit rechts uit de rotsen komen op de foto. De witte vlagen die je in het water tegenkomt, zijn ijskoud en bevatten kleine witte vlokjes. Het stinkt er naar rotte eieren, maar volgens de locals is het water heel goed voor je huid. Er zijn dus heel veel bewoners die hier elke dag even 15 minuten komen zwemmen.

Bestel beneden op het strand iets lekkers en het wordt met een kabelbaantje naar beneden getakeld. Er zijn bedjes te huur, maar omdat het zo’n klein strandje is, zijn er niet veel beschikbaar. Zwem eens niet naar de witte plekken, maar om de rots heen die je vanaf het strandje gezien, links in het water ziet liggen heen. Na deze rots kom je een prachtige grot tegen met paarse wanden. Het is ongeveer 10 minuten zwemmen, maar in de grot kun je uitrusten, je kan er gewoon staan. Je moet wel een goede zwemmer zijn en tegen wat kou kunnen; de witte (koude) vlagen collageen kom je hier onderweg zeker tegen. Na hier te hebben gezwommen heeft je zwemkleding (en jij ook!) wel een wasbeurt nodig. Geloof mij; je stinkt!

De mooiste stranden van Zakynthos | www.deedylicious.nl

Overige stranden

Banana Beach

Dit is het ‘hippe’ deel van Zakynthos en is het langste strand op het hele eiland. Hier vind je de grote beach bars waar lekkere lounge muziek uitkomt met tientallen zonnebedjes op een rij. In het hoogseizoen vind je hier feestjes met bekende DJ’s en je verwacht het misschien wel; Hier is het voornamelijk zien en gezien worden.

Laganas Beach

Laganas is beter bekend als de feeststad op het eiland van Zakynthos. Denk hierbij aan de beelden van Chersonissos. Je vindt hier voornamelijk Engelsen die zich in de avonduren vol laten lopen in een van de vele bars die deze plek rijk is. Het uitgestrekte strand telt veel restaurantjes en overdag is het er lekker toeven. In de avond blijf ik er meestal weg, maar als je wel van een feestje houdt, kun je hier prima terecht. 

Navagio Beach / Shipwreck

Wanneer er ergens iets over het eiland Zakynthos (maar ook vaak over Griekenland) wordt gecommuniceerd is dít strand in 99% van de gevallen wat ze laten zien. Navagio Beach is dé trekpleister van het eiland. Ikzelf ben er nog nooit op het strand geweest, maar heb wel op het uitkijkpunt gestaan waar je een prachtig uitzicht op het stukje strand hebt. Je kunt vanaf het eiland niet op het strand komen, hiervoor zal je toch echt op een boot moeten. Het strand is alleen vanaf het water te bereiken. Je kunt mee met een van de vele tours die er naartoe gaan. Je kun alleen bij een heel gunstige wind een bootje huren om hier zelf heen te varen. Vraag voor meer informatie hierover bij de bootverhuurder.

Dafni Beach

Dit is weer een schildpaddenstrandje waar je tussen de maanden mei en oktober nestjes kunt vinden die afgezet zijn met houten hutjes. Van Argassi richting Gerakas vind je de bordjes die je naar dit strandje leiden. Het is een rustig strand en ligt veelal in de luwte van de wind.

Natuurlijk ben ik heel erg benieuwd wat jij van mijn mooiste stranden van Zakynthos vindt. Lig je lekker te bakken op een van bovengenoemde tips? Laat dan een berichtje achter of tag mij op social media. Geniet van je vakantie en neem een duik van mij in de mooiste zee van Griekenland!

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close