Hoe overleeft een roodharige de zomer?

6.8K

Hoe overleeft een roodharige de zomer?Wat jullie misschien niet van mij weten, is dat ik van origine een roodharige ben. Ik ben niet rood-rood, maar heb wel een rossige kleur. Vroeger was mijn haarkleur wat donkerder en werd ik er vaak mee gepest. Ik besloot in mijn late tienerjaren dan ook, om mijn haarkleur te veranderen om van dat gezeik af te zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog steeds niet 100% met mijn originele haarkleur kan leven en het daarom (deels) blondeer. Maar ik kan heel leuk mijn haarkleur verbloemen met verf, maar mijn huidtype verraad natuurlijk direct wat er onder die blonde pluizenbol verscholen zit; help, een roodharige!

Haat-liefde verhouding met de zon

Als ik de zon in stap, ben ik me ervan bewust dat ik maar beperkt onbeschermd in de zon kan blijven. Een zonnige wandeling van een half uur kan bij mij al rode armen en wangen opleveren. Zonder zon word ik strontchagrijnig, geloof me. Maar te lang in het bijzijn van deze vriend, kan ik hem soms wel schieten. Want dan ben ik net een wandelende zonnebrand-tube; smeren, smeren, smeren…

Summer survival tips

Maar hoe overleef ik de zomer dan? Of een vakantie en een dag strand? Ik verklap je hierbij mijn overlevingstips die ik in de zomer, vrijwillig of noodgedwongen opvolg. Want als ik dit niet doe, doe ik mijn sterrenbeeld Kreeft ook nog eens eer aan 😉

Hoedjesparade

Hoe overleeft een roodharige de zomer?Hoedjes zijn bij mij favoriet. Ik heb er meerdere en kan lekker afwisselen. In de cabrio zet ik een pet op, zodat hij op mijn hoofd blijft zitten en deze niet in iemands ruitenwisser belandt (yup true story…).

Omslagdoek

Ik heb altijd een dunne omslagdoek bij me. In de winter draag ik deze vaak als sjaal, maar ’s zomers gaat hij overal met mij mee om eventueel om mijn hoofd te binden om zo een zonnesteek te vermijden. Of om mijn nek te slaan of mijn benen mee te beschermen. Als die melkflessen van benen goed zijn ingesmeerd, kun je het ook als handdoekje om op te picknicken gebruiken. Multifunctioneel!

Hoe overleeft een roodharige de zomer?Smerig zeg!

Met mijn huidtype, smeer je je echt een ongeluk. Op vakantie gaat er per week zeker een fles zonnebrand van minstens factor 30 doorheen. Wanneer ik écht geen zin heb of niet veel de mogelijkheid heb om te smeren, gebruik ik P20. Een wondermiddel dat 10 uur werkt. Het ruikt een beetje vreemd en je witte kleding kán wat gelige vlekken vertonen, maar het werkt wel als een tierelier! Ik heb hiermee een dag op het water in Florida mee overleeft. Dat hield in; urenlang op en in het water en dát zonder te verbranden: Wat een lifesaver!


T-shirt

Wanneer ik ga snorkelen, trek ik altijd een t-shirt aan. Nee, het ziet er zó niet sexy uit. Maar ja…een knalrode rug zoals je bij Engelsen vaak ziet, of blaren op mijn rug, zijn dat ook niet.

Probleemgevalletje

Naast mijn lijf, vraag mijn gezicht ook om bescherming. Ik krijg snel oneffenheden als pukkeltjes van vette rommel op mijn gezicht en dat is nu eenmaal bijna alle zonnebrand die te verkrijgen is. Daarom heb ik eens bij Cosmania aangeklopt om te kijken of ze daar iets voor hadden. Ze raadde mij een lichte dagcrème met SPF 30 aan. Ik heb er twee toegestuurd gekregen, om te mogen proberen. De In Transit Skin Defence van This Works en de 5 in 1 Face Cream van First Aid Beauty. Ik heb deze tijdens mijn vakantie getest en laat je hier weten welke ik het prettigst vind. Natuurlijk qua bescherming, maar ook of hij lekker smeert, prettig ruikt en – het meest belangrijk – niet te vet is.

Hoe overleeft een roodharige de zomer?

H2O to the max!

Als het warm is kan ik nogal snel oververhit raken. Geen idee of dit met mijn huidtype te maken heeft. Maar ik ken eigenlijk niemand, met een normale huidskleur, die er net zo heftig op reageert als dat ik doe. Ik heb dus altijd water bij me. Om te drinken, maar ook om desnoods over mijn hoofd te kieperen.

After Sun

Na wat zonuren te hebben gepakt is het van belang mijn huid te voeden. En daarom gebruik ik ’s avonds een fijne after sun die niet vet is en tintelend fris door de yoghurt die er in zit.

Geniet, maar zon met mate

En ja deze kop vind ik zó stom, maar ik moet mij hier echt aan houden. Ik vertrek binnenkort naar de zon en zal me de eerste dagen écht in moeten houden. Dus de eerste dagen lig ik niet uitgebreid op een strandbedje te bakken. Nee ik lig veilig onder een parasol waar ik af en toe onderuit kruip voor een drankje in de zon en een duik in de zee. Pas halverwege de week, kan ik mijn enigszins gedragen als een ‘normale’ zonaanbidder.

Hoe overleeft een roodharige de zomer?

Heb jij ook een gevoelige huid of ben jij je gewoon heel bewust van de schadelijke straling van de zon? Wat doe jij om jezelf te beschermen?
Ik ben erg benieuwd of jij nog meer geniale tips voor mij hebt.

KokenKoken

Reacties

  1. Herkenbaar! Ik ben vooral benieuwd naar je bevindingen met de gezichtscrème; ik heb al vanalles geprobeerd wat wél helpt tegen verbranding maar het is allemaal zo vet en glimmend… Ps: stop lekker met je haar verven, rood is mooi en uniek!

    1. Nou Annemieke, ik ben terug en zijn oordeel is geveld. Deze week mijn bevindingen. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Fijne zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close