Lychee-thee koekjes

4.6K

Koekjes, daar zijn we allemaal gek op. Maar het is een traktatie en moet vooral niet elke dag op het ‘menu’ staan. Met flink veel boter en suiker als hoofdingrediënten van de meeste recepten is dat natuurlijk niet echt gezond. Maar zo af en toe mogen we onszelf best eens verwennen. Met de heerlijke thee van Simon Lévelt maakte ik deze geweldige Lychee-thee koekjes. Helaas is de thee anno 2020 niet meer verkrijgbaar, maar er is een heerlijk alternatief verkrijgbaar.

Review: Lychee-thee koekjes met Xugar | www.deedylicious.nl

Lychee-thee koekjes

Helaas is de Lychee thee die ik in dit recept gebruik, niet meer verkrijgbaar. Maar gelukkig heeft Simon Lévelt genoeg heerlijke andere smaken in het assortiment. Fruitige soorten, maar ook rooibos en groene thee. Gebruik een van de heerlijke smaken als vervanging en je krijgt vast net zulke lekkere koekjes! En laten we niet vergeten dat je met deze theesoorten ook een heerlijk kop thee of Coldbrew Ice Tea kunt maken.

Lychee-thee koekjes

Porties 20 stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 53 minuten

Ingrediënten

  • 2 el losse thee zoals Sweet love van Simon Lévelt
  • 125 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 110 gr fijne suiker
  • 1 ei losgeklopt
  • 150 gr tarwebloem gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 20 amandelen zonder velletje

Instructies

  • Maal de thee fijn in de vijzel.
  • Klop de boter, suiker en gemalen thee totdat het licht en romig is. Voeg het ei toe en klop nog een minuutje door.
  • Spatel de gezeefde bloem en bakpoeder er doorheen. Kneed het dan met een hand even door totdat je een deegbal hebt. Wanneer het te droog is, doe je er nog een beetje van het ei bij. Is het te nat? Meng dan nog een klein beetje bloem erbij.
  • Maak een worst van het deeg die ongeveer 7 cm dik is. Rol het in huishoudfolie en laat tenminste een half uur opstijven in de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal de rol uit de koelkast en snijd er plakken van 1 cm dik vanaf. Leg deze op de bakplaat met zo’n 3 cm tussenruimte. Druk voorzichtig een amandel in het deeg en bak ze in zo’n 8 minuten goudbruin. Hou ze in de gaten, de randen kunnen ineens hard gaan.
  • Laat afkoelen op een ovenrek. Eet ze op of bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Notities

Wil je minder of geen suiker gebruiken? Gebruik dan eens kokosbloesemsuiker, dit is een hele lekkere vervanger.
Gang: Nagerecht, Tussendoortje
Trefwoord: Feest, Traktatie, Zoet

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close