Zomerse Coldbrew Ice Tea

6.5K

Ik heb er al eens eerder over geschreven, coldbrew ice tea. En toen ik er over schreef was het hartje winter. Mensen verklaarde me eerst voor gek, maar al gauw volgen er meer enthousiastelingen. Ik ontdekte dat ice tea in de winter heerlijk kan zijn en niet alleen in de zomer erg lekker is. Maar nu de zomer dan eindelijk lijkt te zijn gearriveerd, ben ik deze manier van ice tea maken, ook gaan toepassen met frisse zomerse smaken.

Zomerse coldbrew Ice Tea

Summer Brew Ice Tea | www.deedylicious.nl

Ik bezocht de Simon Lévelt in Zoetermeer en vroeg daar naar advies voor lekkere smaken thee. Want wie weet er nu het beste wat voor soort smaken hierbij passen?

De vriendelijke dame achter de toonbank adviseerde mij de Lychee Love – een delicate zoete thee met een zweem van lychee, versierd met friszoete aardbeistukjes. En de Lovely Lemon was ook een aanrader – zacht en fris met verschillende citrussmaken. Ook zag ik de Magic Mango staan, waarvan de romige, tropische mango en de frisse mandarijnsmaak een magische combinatie zouden moeten vormen. Deze nam ik ook mee, want die klinkt echt fantastisch.

Ik heb de thee gemaakt, nét zoals ik dat met de winterse variant heb gedaan. Alledrie de theesmaken zijn overigens biologisch.

Summer Brew Ice Tea | www.deedylicious.nl

Zomerse coldbrew ice tea

Porties 2 liter
Voorbereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten

Benodigdheden

 • 2 liter pot die je luchtdicht kunt afsluiten

Ingrediënten

 • 2 l water
 • 2 el losse thee
 • 3 el suiker

Instructies

 • Maak de pot kan goed schoon en vul deze met het water, de thee en de helft van de suiker. Sluit het goed af en zet het weg in de koelkast en roer af en toe even om.
 • Na een dag in de koelkast te hebben gestaan, proef je even hoe het smaakt. Vind je het nog te slap van smaak? Doe dan de rest van de suiker er dan bij en laat nog en paar uur staan.
 • Na ongeveer 1,5 dag is de thee goed getrokken en is de suiker goed opgelost. Je kunt de thee nu drinken. Zeef het vocht en giet het over in een lege glazen fles of kan. De theeblaadjes gooi je weg.
 • Maak deze ice tea de dag voordat je hem wilt drinken. Serveer het in een grote kan met veel ijs.

Notities

 • Doe er -als je écht de blits wilt maken- nog wat lychees, mangoblokjes of schijfjes citroen in. Laat die gezellige avondjes maar komen!
 • Mag je geen suiker? Experimenteer dan eens met steviablaadjes en laat deze meetrekken in het brouwsel.
 • Ik heb van de Lychee Love-thee overigens ook wat anders gemaakt, namelijk koekjes!
Gang: Drankjes
Trefwoord: Feest, Zomer
KokenKoken

Reacties

 1. Leuk dat je m nog steeds maakt! Tegenwoordig laat ik de suiker achterwege, in het hete Californië is dat lekker fris. 😉

  1. Ik maak ‘m ook wel eens zonder suiker, alleen ligt dat dan wel de welke smaak die ik gebruik. De herfst is hier weer ingetreden, dus ik denk dat ik de winterse variant binnenkort maar weer eens ga maken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close