Zomertip: Dagcrème met UV-filter

4.7K

Wellicht heb je onlangs al gelezen dat ik een gevoelig type ben. En daarmee bedoel ik niet mijn karakter, maar wel mijn huidtype. Als roodharige verbrand ik erg snel en ben dan ook genoodzaakt mijn huid goed te beschermen door het met regelmaat in te smeren met zonnebrandcrème. Mijn gezicht is de ‘normale’ zonnebrand alleen meer dan zat. Elke zomer loop ik er weer tegenaan; Die vette bende doet mijn rocasea-huid echt geen goed. Daarom klopte ik eens bij Cosmania aan voor advies.

Dagcrème die je de zomer door helpt

Marije en Marcel, het duo dat achter Cosmania zit, gaven mij het advies om in plaats van zonnebrandcrème, een dagcrème met UV-filter te gebruiken. Dit is vriendelijker voor je huid doordat ze wat lichter van textuur zijn.

Ik mocht twee dagcrèmes uitproberen en nam deze mee op vakantie; dé ultieme test om eens te kijken hoe het smeert, ruikt en beschermt tegen die grote gele bol. Helaas heb ik niet goed kunnen testen hoe de crèmes reageerde op mijn rosacea. Aangezien de warmte nooit echt goed is voor deze huidaandoening, explodeert deze altijd tijdens de vakantie. Ik kan de verergerde uitslag dan ook niet wijden aan de crème, maar aan de warmte.

De eerste dagcrème die ik probeerde is de In Transit Skin Defence van This Works.

Zomertip: Dagcrème met UV filter | www.deedylicious.nl
Deze dagcrème met beschermingsfactor 30 ruikt aangenaam kruidig. En ik moet bekennen dat ik aanvankelijk dacht dat deze geur van een synthetisch parfum kwam. Navraag bij This Works leerde dat het wel parfum is, maar dan wel natuurlijk parfum dat gemaakt is van 100% zuiveren en natuurlijke essentiële oliën.

De tweede is de 5 in 1 Face Cream van First Aid Beauty (FAB).

Zomertip: Dagcrème met UV filter | www.deedylicious.nl
Deze dagcrème maakt ook gebruik van een beschermingsfactor 30. Deze crème is vrij van parabenen, sulfaten, synthetische geur- en kleurstoffen, petrochemische stoffen, ftalaten, GMO’s en triclosan en is niet op dieren getest.

Gebruik van het flesje

> Beide flesje maken gebruik van een pompje, érg fijn en hygiënisch. Bij de In Transit Skin Defence komt er een kleine hoeveelheid uit het flesje, na het indrukken van het pompje. Ik heb met een keer pompen niet genoeg om mijn hele gezicht er mee te doen.

> Bij de 5 in 1 Face Cream komt er genoeg uit om in een keer alles te kunnen insmeren, zelfs nog een beetje van mijn nek.

Textuur

> De In Transit Skin Defence crème voelt ietwat vol aan, maar smeert goed uit. Er blijft geen witte waas achter en het voelt ook niet zo ‘vol’ als een zonnebrandcrème. Het duurt bij mij alleen wel vrij lang voordat het een beetje is ingetrokken.

> De 5 in 1 Face Cream heeft een iets dunnere structuur dan de In Transit Skin Defences en smeert daardoor heel fijn uit. Het duurt ongeveer 10 minuutjes voordat het in zijn geheel is ingetrokken, maar dan heb je ook een ‘droog’ gezicht.

Zomertip: Dagcrème met UV filter
Links een pompje uit de de 5-in-1 Face Cream en rechts de in Transit Skin Defence.
Geur

> De In Transit Skin Defence heeft een heerlijke geur en doet me denken aan een kruidentuin. Ik heb het idee dat er iets van anijszaad in zit met zijn frisse, fleurige geur.

> De 5 in 1 Face Cream is zeer mild van geur en is niet overdreven aanwezig.

Intrekken

> De Transit Skin Defence trekt iets minder snel in doordat deze wat voller van textuur is. Ook wordt deze op een warme dag toch wat vettig na verloop van tijd.

> De 5 in 1 Face Cream trekt erg goed in en je voelt deze dan ook bijna niet gedurende de dag.

Bescherming

> Met beide producten heb ik om de 4 uur een nieuwe laag aangebracht en ben totaal niet verbrand. Qua bescherming voor beide dus een dikke 10! Na het zwemmen alleen wel even opnieuw aanbrengen. Het is namelijk niet waterproof en je wilt niet met een rode neus naar huis, toch?

Make-up test

Ik wil deze crèmes ook onder mijn make-up kunnen gebruiken en niet alleen op een ‘naakt’ vakantie-gezicht. Vandaar dat ik het ook ’s avonds heb geprobeerd om te testen. Voor beide geldt dat ik ze goed heb laten intrekken alvorens mijn make-up aan te brengen.

> Met de In Transit Skin Defence krijg ik na een paar uur toch wat vette zones. Vooral de T-zone gaat glimmen.

> Bij de 5 in 1 Face Cream blijven de vette zones ver weg nadat mijn make-up er op zit.

Prijs

> Voor de In Transit Skin Defence betaal je voor 40 ml. €38,00.

> Voor de 5 in 1 Face Cream betaal je voor 50 ml. €42,00

Eindoordeel

Zomertip: Dagcrème met UV filter
Voor mijn huidtype, die érg gevoelig is voor oneffenheden, is de dagrème 5 in 1 Face Cream van First Aid Beauty het meest geschikt. Dit omdat het echt goed opdroogt en geen vette sporen achterlaat. Ik vind de In Transit Skin Defence ook echt fijn, maar merk dat deze net even wat te vet is voor mij. De geur daarentegen vind ik hemels.

Ik ben er wel van overtuigd dat ik voortaan een dagcrème met een UV-filter ga gebruiken. Ik vind het prettiger op mijn huid voelen dan zonnebrand. Hierdoor heb ik niet het idee dat ik de hele dag als een vetbol op het strand lig.

Ben je enthousiast geworden en wil jij ook een dagcrème met UV-filter gebruiken? Kijk dan eens rond op de website van Cosmania. Ze hebben een ruime keuze en wie weet zit jouw favoriet er ook bij.

KORRES, Yoghurt Aftersun

Voor dit artikel hebben we een product gekregen om te proberen.
Maar als DeedyLicious er niet blij van wordt, krijgt het geen plekje op deze site:
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!

KokenKoken

Reacties

 1. ik heb een vraag.
  Als ik aan het golfen ben, en ik heb zonnebrandcreme opgesmeerd en het is warm en je gaat transpireren.
  Dan loopt het transpiratie vocht in mijn ogen en die gaan dan heel erg prikken.
  Doet deze zonnebrandcreme dat ook?

  Mvg Janny

  1. Hallo Janny,

   ik snap je probleem. Ik heb dat (met zonnebrand) naast het zweten ook altijd met zwemmen. Na een duik loopt die boel zó in mijn ogen. Ik denk dat dit mede door de ingrediënten van de zonnebrandproducten komt, want met deze crème heb ik daar helemaal geen last van gehad.

   Ik had daar nog niet eens op gelet, maar door jouw vraag kom ik tot de conclusie dat ik daar dit jaar helemaal geen last van branderige ogen heb gehad. Deze dagcrème met bescherming trekt in als een ‘normale’ dagcrème en je gezicht voelt droog nadat het is ingetrokken. De natuurlijk bestanddelen zullen ook wel meehelpen dat het voor je ogen ook wat vriendelijker is.

   Ik zou wel de smeerfrequentie iets verhogen wanneer je overmatig zweet. Het is namelijk niet waterproof en er wordt dan ook geadviseerd om na zwemmen opnieuw aan te brengen. Ik heb dat ook trouw gedaan en geen rode neus gehad dit jaar 😀

   Bedankt voor je nuttige vraag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close