Disaronno Velvet cocktail met sinaasappel en kardemom

21.8K
super smooth
Lekker romige cocktail met een kruidige afdronk door de kardemom

Het is feest! En om twee redenen wel te verstaan. Allereerst omdat mijn bedrijf DeedyLicious afgelopen 1 mei 2020 alweer drie jaar bestond. Door de Corona-perikelen voelde ik mij niet heel erg feestelijk en heb ik er niet zo veel aandacht aan geschonken (hállo, zeg maar gerust niets!).

De tweede reden is dat je deze blog bekijkt op een brand-new website! Waarbij het nu nóg makkelijker is om de recepten te volgen, maar waar ik ook duidelijker mijn business in heb kunnen uitsplitsen. Bij een feestje hoort een gezellig drankje en daarom maakte ik deze heerlijk Disaronno Velvet cocktail met sinaasappel en kardemom.

In 2020 bestaat DeedyLicious 3 jaar!

alle reden voor een feestje en daar hoort een lekker drankje bij
Disaronno Velvelt cocktail

Disaronno Velvet

Ik kreeg deze prachtige fles opgestuurd en wilde daar gelijk iets lekkers mee maken. De klassieke likeur van dit merk is nu gecombineerd met echte Nederlandse melk. De smaak is heerlijk zacht en zoet en met romige zijdezachte lagen. Heerlijk in deze cocktail, maar geloof mij; hij is puur met wat ijs ook hemels om te drinken.


Ik heb speciaal voor deze Disaronno Velvet cocktail dunne schijfjes sinaasappel gedroogd in de oven. Ik heb héle dunne plakjes op een ovenrooster in zo’n 45 minuten laten drogen op 150˚C. Af en toe even omkeren en uiteindelijk krijg je prachtige schijfjes die het fantastisch doen in en op je cocktailglas.

Disaronno Velvet fles met mintgroene tegels in de achtergrond | www.deedylicious.nl

Meer lekkere drankjes?

Neem eens een kijkje bij de andere recepten die ik ontwikkelde. Er zit vast wel iets lekkers tussen!

Disaronno Velvet cocktail met sinaasappel en kardemom

Porties 2 glazen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Glazen koud laten worden 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Benodigdheden

 • 2 glazen
 • cocktailshaker

Ingrediënten

 • 2 glazen crushed ijs
 • 10 ijsklontjes
 • 100 ml Disaronno Velvet
 • 400 ml sinaasappelsap
 • 2 druppel vanille-extract
 • 1 sinaasappelschil voor aroma
 • snufje kardemom

Instructies

 • Vul de glazen met het crushed ijs en plaats deze 10 minuten in de koeling.
 • Vul de cocktailshaker met de ijsblokjes en vul deze met 50 ml van de Disaronno Velvet en 200 ml van het sinaasappelsap en 1 druppel vanille-extract.
 • Doe de deksel er goed op en shake de cocktail romig.
 • Haal de glazen uit de koeling, gooi het crushed ijs weg en schenk je cocktail in. Laat de ijsblokjes in de shaker zitten, voor de tweede keer shaken.
 • Herhaal de stappen voor het tweede glas.
 • Vlak voor serveren wrijf je de sinaasappelschil even over de rand van het glas en strooi je een snufje kardemom over de cocktail. Heb je die leuke gedroogde sinaasappelschijfjes gemaakt? Dan mag deze natuurlijk niet ontbreken.

Notities

De Disaronno Velvet cocktail moet je shaken, bij het alleen door elkaar roeren gaat het snel schiften. Door het shaken wordt het een gladde drank. Geen shaker in huis? Gebruik een grote afsluitbare pot of gebruik een Tupperware bakje.
Gang: Drankjes
Trefwoord: BBQ, Cocktail, Feest, Traktatie

Klik op de foto voor een grotere weergave.

Nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe likeur van Disaronno?

De Disaronno Velvet is nu bij bijna alle drankspeciaalzaak én online verkrijgbaar voor iets meer dan €20 (70cl).

Disaronno Velvet likeur

Muziektip!


Naast een drankje, mag op een feestje de muziek natuurlijk niet ontbreken. Aangezien ik de afgelopen Corona-maanden met regelmaat als Miss Deedy DJ live-sets heb gedraaid vanuit mijn woonkamer, geef ik je hierbij een mix van 2 uur om lekker op los te kunnen gaan. Enjoy!

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affiliatie links en is een toegezonden product gebruikt.

KokenKoken

Reacties

 1. Hi Wendy, wat lijkt mij dit een heerlijke cocktail! Ik zou deze graag maken voor mijn feestje, maar een persoon drinkt geen alcohol. Heb je een suggestie hoe ik deze cocktail alcoholvrij kan maken? Ik zat te denken aan gecondenseerde melk, maar ik weet het niet zeker… Bedankt alvast! Liefs, Julia

  1. Hi Julia, wat leuk dat je deze cocktail gaat maken! Wat de smaak betreft; in de Disaronno Velvet zit net als de ‘gewone’ versie, een afdronk van amandel in. Ik zou dan ook een scheutje amandelsiroop toevoegen om hetzelfde effect te behouden. Deze siroop is te koop van o.a. Monin. Wanneer je gecondenseerde melk gebruikt, zou ik dit vooraf even shaken / mengen met het sinaasappelsap om deze iets dunner te maken. Gecondenseerde melk is vrij stroperig. Voor de verhouding zal je zelf even moeten testen, aangezien ik deze nog nooit zo heb gemaakt. Laat je mij even weten hoe hij is geworden? Hele fijne dagen en liefs, Wendy

   1. 5 sterren
    Hey Wendy, ik heb mijn feestje gehad! De mocktail versie is erg goed in de smaak gevallen, dus bij deze het recept dat ik heb gebruikt: twee eetlepels gecondenseerde melk, 100 ml sinaasappelsap, een drupje amandel extract en een drupje vanille extract. Het was heerlijk volgens diegene! De cocktails waren ook heel lekker, 5 sterren! ⭐️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close