Waarschuwing: ben je op dieet? Stop dan NU met lezen en klik weg!
Onlangs kreeg ik een Amerikaans foodpakket opgestuurd als welkomstkado bij een nieuwe telefoonabonnement. Blijkbaar hadden ze in de gaten dat ik wel van bakken en koken hou. In het pakket zaten allerlei Amerikaanse producten. Aangezien ik al een paar keer in Amerika ben geweest, was het een feest van herkenning. Uiteraard was er bijna niets gezonds te vinden in het pakket, net zoals het in the States een drama is om iets gezonds te eten te vinden. Natuurlijk heb je er wel grote supermarkten met de meest prachtige versafdelingen, maar helaas is de groente er vaak schreeuwend duur. Hierdoor snap je ook meteen waarom de Amerikanen het niet zo op gezond voedsel hebben.
Maar om terug te komen op het pakket; er zat een zakje in van Reese’s, een merk waar ik verzot op ben geraakt in the States. Naast Milk Duds, zijn de Peanut Butter Cups van Reese’s de eerste dingen die ik in mijn mond prop wanneer mijn eerste bezoek aan Wallmart er op zit. Mán wat is dit lekker en ja, achteraf voel je je vreselijk schuldig, omdat het natuurlijk heel erg slecht is. Maar ja, af en toe mag je jezelf wel verwennen toch?!
In het zakje uit het pakket, zaten kleine ‘chips’ die je mee kunt bakken met je koekjes. Nu ben ik niet zo van de koekjes bakken, dus ik dacht “door een brownie smaakt dit vást ook niet verkeerd.” Inderdaad, deze Reese’s Brownie smaak zéker niet verkeerd. De zakjes Peanut Butter Chips kun je online kopen bij My American Shop. Die trouwens nog meer Amerikaanse lekkernijen verkoopt. Wederom een waarschuwing, kijk vooral niet als je een beetje op je gewicht wilt letten 😉
Reese’s Brownie met Peanut Butter Chips
Benodigdheden
- springvorm 28 of brownievorm
Ingrediënten
- 125 gr bloem*
- 1 tl bakpoeder
- 200 gr suiker
- 35 gr cacao
- 1 el (of zakje) vanillesuiker
- mespunt zout
- 150 gr boter (kamertemperatuur)
- 3 eieren
- 100 gr Reese’s Peanut Butter Chips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170˚. Mix de boter tot een romige massa en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Wanneer dit goed is vermengd, doe je een voor een de eieren erbij. Zeef de bloem en cacao boven de mengkom en voeg het mespuntje zout en bakpoeder toe. Mix dit tot je een gelijkmatig beslag hebt. Spatel dan 100 gram van de Reese’s Peanut butter chips er doorheen.
- Stort dit mengsel in een goed ingevette bakvorm (springvorm 28 of brownievorm). Als je beslag ongeveer 4 cm hoog is, zit je goed. Komt het hoger, dan moet je de baktijd ook iets aanpassen. Bij mij was het, ahum, veel hoger. Maar dat kwam ook omdat ik het in een sterren-bakvorm had gegoten. Ik heb het dan ook wat langer moeten bakken. Resultaat was dat hij aan de binnenkant net gaar was en binnenin nog een beetje sticky. Erg lekker 😉
- Zet de vorm in oven en bak in 30 minuten af. Als je in het midden een satéprikker steekt en het er komt nat beslag uit met het eruit halen, dan is hij nog niet gaar. Laat het dan nog even in de oven staan voor een paar minuten.
- Laat de Reese’s Brownie afkoelen en snijd hem in grove stukken. Bij ons is het tot op de laatste kruimel opgegaan.