Ga terug

Reese's Brownie met Peanut Butter Chips

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Benodigdheden

  • springvorm 28 of brownievorm

Ingrediënten

  • 125 gr bloem*
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gr suiker
  • 35 gr cacao
  • 1 el (of zakje) vanillesuiker
  • mespunt zout
  • 150 gr boter (kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 100 gr Reese’s Peanut Butter Chips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170˚. Mix de boter tot een romige massa en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Wanneer dit goed is vermengd, doe je een voor een de eieren erbij. Zeef de bloem en cacao boven de mengkom en voeg het mespuntje zout en bakpoeder toe. Mix dit tot je een gelijkmatig beslag hebt. Spatel dan 100 gram van de Reese’s Peanut butter chips er doorheen.
  • Stort dit mengsel in een goed ingevette bakvorm (springvorm 28 of brownievorm). Als je beslag ongeveer 4 cm hoog is, zit je goed. Komt het hoger, dan moet je de baktijd ook iets aanpassen. Bij mij was het, ahum, veel hoger. Maar dat kwam ook omdat ik het in een sterren-bakvorm had gegoten. Ik heb het dan ook wat langer moeten bakken. Resultaat was dat hij aan de binnenkant net gaar was en binnenin nog een beetje sticky. Erg lekker ;-)
  • Zet de vorm in oven en bak in 30 minuten af. Als je in het midden een satéprikker steekt en het er komt nat beslag uit met het eruit halen, dan is hij nog niet gaar. Laat het dan nog even in de oven staan voor een paar minuten. 
  • Laat de Reese’s Brownie afkoelen en snijd hem in grove stukken. Bij ons is het tot op de laatste kruimel opgegaan.

Notities

* Je kunt ook zelfrijzend bloem nemen, laat dan het bakpoeder weg.
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Brownie, Pindakaas, Reese, Zoet