Ga terug

Mineola Mimosa's

Servings 4 glazen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 3 mineola's 2 uitgeperst, 1 alleen de partjes
  • 300 ml Prosecco
  • 4 el Malibu
  • 300 ml bruiswater

Instructies

  • Doe elk glas halfvol met ijsklontjes.
  • Verdeel het sap van de mineola’s over de 4 glazen.
  • Schenk over de achterkant van een lepel de prosecco en daarna het spuitwater.
  • Prik een partje mineola op een prikkertje en leg deze bovenop het glas.

Notities

  • Mineola’s zijn wat zuurder dan sinaasappels. Vervang deze gerust door wat vers geperst sinaasappel- of mandarijnensap.
  • Ben je een echte zoetekauw? Voeg er dan wat suikerwater naar smaak aan toe.

 

Mineola Mocktail

Drink je geen alcohol, maak dan deze versie!
  • 4 mineola’s uitgeperst
  • 1 mineola in partjes gepeld
  • 450 ml Bar le Duc mineraalwater citroen
  • 2 el vlierbloesemsiroop
 
  1. Doe elk champagneglas halfvol met ijsklontjes.
  2. Mix de vlierbloesemsiroop met het sap van de mineola’s
  3. Verdeel het sap over 4 champagneflutes.
  4. Schenk daar overheen het mineraalwater.
  5. Prik een partje mineola op een prikkertje en leg deze bovenop het glas.
Gang: Drankjes
Trefwoord: Cocktail, Feest