Bak in een koekenpan de ui aan en voeg als deze glazig begint te worden de suiker en 1 theelepel komijn toe. Laat dit 10 minuten zachtjes bakken. Als het te droog wordt, schenk er dan een eetlepel water bij. We gaan de ui hierdoor karameliseren. Als de ui goed zacht is gebakken, mag het van het vuur af. Bewaar voor later.
Bak in een hapjespan de paprika met de knoflook op middelhoog vuur. Voeg dan het gehakt toe en bak rul met 1 theelepel gerookt paprikapoeder, de resterende komijn en wat peper en zout. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak even mee.
Doe de bonenmix bij het gehakt en laat dit nog even mee verwarmen.
Maak ondertussen de yoghurtsaus, door de yoghurt met het resterende gerookte paprikapoeder en cayennepeper te mengen.
Leg de bietentortilla’s op de borden. Leg hier een handje sla op en schep daar wat van het gehakt overheen.
Bovenop het gehakt mag wat rode kool en daarop de gekarameliseerde ui. Maak af met wat geraspte kaas on top en wat van de yoghurtdressing.
Rol de tortilla op of serveer deze ‘open’ op het bord.
Notities
Ik gebruikte hier de bietentortilla's van No Fairytales. Je kunt deze ook even verwarmen voordat je ze gaat gebruiken. In de oven vind ik deze het lekkerst worden.