Bagels met knoflook, tijm en rozemarijn

2.5K
Lekker snel
Deze broodjes zijn zó leuk om te maken en zijn snel klaar. Serveer ze eens bij een uitgebreide lunch in het weekend!

Ik deed deze maand weer eens mee met de Swiepswoepswap van Mandy and More, waarbij je een recept naar je eigen hand maakt van een blog die je wordt toegewezen. Deze maand mocht ik iets van de blog van Cookies & Carrot Sticks maken. Ik zag een heel makkelijk recept voor bagels op haar blog staan en het kón niet anders dan deze een keer uitproberen. Lees maar verderop waarom 😉 Ik gaf er een eigen twist aan en zo ontstonden deze Makkelijke bagels met knoflook, tijm en rozemarijn.

Schaal met vers gebakken bagels, met vers geperst sinaasappelsap

Bagels on my mind

Zoals je misschien wel weet ben ik al een aantal keer naar Amerika geweest. Mijn schoonouders hadden daar een eigen huis en meestal als wij erheen gingen, waren mijn schoonouders daar ook. Gelukkig kan mijn schoonmoeder net zoveel van gezellige ontbijtjes genieten als dat ik doe. En dus stond er vaak een ontbijtje bij het zwembad klaar met verse jus, koffie, gekookt eitje en natuurlijk; een bagel!

Schaal met vers gebakken bagels, met vers geperst sinaasappelsap

Bagels maken

Nu moet ik bekennen dat de bagels in Amerika gewoon uit het vriesvak komen. Ze zijn vaak al voorgesneden en je plempt ze – nadat je er een paar hebt laten ontdooien – gewoon even in het broodrooster.

Voor de bagels uit dit recept heb ik natuurlijk wel iets meer moeite moeten doen, maar dat waren ze dubbel en dwars waard! En zo lang was dit overigens ook niet, met een klein uurtje stonden er vers gebakken bagels op tafel. Bagels maken is echt heel leuk!

En ja, ik weet dat bagels normaal gesproken eerst even in kokend water worden gegaard. Dat is met dit makkelijke recept niet nodig.

Bagels met knoflook, tijm en rozemarijn

Ik werd door Francesca Kookt geïnspireerd om met verse kruiden te werken in het deeg. Onlangs mocht ik weer voor haar fotograferen tijdens een van onze kookdagen en zij maakte een geweldig lekker no-knead-bread in een gietijzeren pan. Ik vond die fantastisch smaken en moest gelijk denken aan de toevoeging van rozemarijn en knoflook bij het maken van deze bagels. Ik voegde er ook nog wat verse tijm aan toe.

Toen de bagels uit de oven kwamen heb ik er gelijk een belegd met cream cheese met wat vers gemalen zwarte peper on top. Zó lekker! Maar ik las op de Instagram van Food from Claud Nine iets over een broodje Caprese, dat klinkt ook niet geheel vervelend in combinatie met deze bagels 😉 Mijn advies is om ze warm te eten, dan zijn ze echt het lekkerst.

Bagels met knoflook, tijm en rozemarijn

Porties 4 bagels
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

 • 275 gr zelfrijzend bakmeel + extra voor je werkblad
 • ½ tl zout
 • ½ tl knoflookpoeder
 • ½ tl tijm alleen de blaadjes, fijngehakt
 • ½ tl rozemarijn alleen de blaadjes, fijngehakt
 • 250 gr Griekse yoghurt
 • 1 ei losgeklopt
 • 2 tl sesamzaadjes

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200˚C.
 • Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, knoflookpoeder, tijm en rozemarijn. Meng goed door.
 • Voeg de yoghurt toe aan het zelfrijzend bakmeel en meng met een lepel door elkaar. Stort het dan op het aanrecht en kneed het door, tot je een mooi deeg hebt. Bij mij plakte het nog een beetje en had nog wat extra bakmeel nodig bij het doorkneden. Maak er een ronde plak van en verdeel deze 4 gelijke delen.
  Deeg voor bagels verdeeld in 4 gelijke stukken op een houten ondergrond.
 • Maak van elk deel een worst van ongeveer 12 cm lang. Leg elke 'worst' in een cirkel en druk de uiteinden goed aan elkaar.
  Deeg voor bagels op een bakplaat
 • Bestrijk de bagels met het losgeklopte eigeel en bestrooi met de sesamzaadjes. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
 • Bak 25 – 30 minuten of tot ze goudbruin zijn gebakken.

Notities

Heerlijk met een laag roomkaas en vers gemalen zwarte peper. Maar ook met sla, kaas en plakjes tomaat is dit genieten!

Eet je ze een dag later?

Verhit een grillpan en snijd de bagels open. Leg ze met de open kant in de grillpan en bak ze tot ze net krokant beginnen te worden. 
Gang: Lunch, Ontbijt
Trefwoord: Bakken, Brood, Makkelijk

De ‘worstjes’ die ik maakte om deze bagels te kunnen vormen, waren denk ik alleen iets te dik. Het gaatje zit nog wel aan de bovenkant, maar niet meer in de onderkant 🙈 Ik vind dat niet zo belangrijk, het gaat uiteindelijk om de smaak en ondanks dat ze niet door en door een gat in het midden hebben, zien ze er nog steeds fantastisch uit! Ik heb er de afgelopen dagen lekker mee geluncht. Voordat ik ze beleg, snijd ik ze door midden en leg ze met de open kant in de grillpan. Daar worden ze lekker crispy van, yum! In Amerika zou ik het in een broodrooster doen, maar in mijn Hollandse broodrooster passen deze helaas niet.

Schaal met vers gebakken bagels, met schaaltje Philadelphia erbij

Kun je tellen?

Wie goed kan tellen, heeft gezien dat ik meer bagels in de foto heb gebruikt dan het recept aangeeft, namelijk 4 stuks. Ik ga je een geheim verklappen; ik heb voor deze foto ook maar echt 4 stuks gebakken in plaats van 6. Binnenkort deel ik hier een truc waarmee je kunt ‘faken’ dat je meer broodjes hebt dan je in werkelijkheid hebt. Hou de blog in de gaten!

MUZIEKTIP!


Wanneer ik aan Amerika denk, heb ik gelijk Country muziek in mijn hoofd. Ik weet niet waarom, maar op de een of andere manier is dit onlosmakelijk van elkaar verbonden. En aangezien we richting de kerstdagen gaan, kan het niet anders dan een kerstnummer geheel in deze sfeer. Enjoy en laat het mij zeker even weten als je deze broodjes ook een keer gaat maken!

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close