Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, knoflookpoeder, tijm en rozemarijn. Meng goed door.
Voeg de yoghurt toe aan het zelfrijzend bakmeel en meng met een lepel door elkaar. Stort het dan op het aanrecht en kneed het door, tot je een mooi deeg hebt. Bij mij plakte het nog een beetje en had nog wat extra bakmeel nodig bij het doorkneden. Maak er een ronde plak van en verdeel deze 4 gelijke delen.
Maak van elk deel een worst van ongeveer 12 cm lang. Leg elke 'worst' in een cirkel en druk de uiteinden goed aan elkaar.
Bestrijk de bagels met het losgeklopte eigeel en bestrooi met de sesamzaadjes. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak 25 - 30 minuten of tot ze goudbruin zijn gebakken.
Notities
Heerlijk met een laag roomkaas en vers gemalen zwarte peper. Maar ook met sla, kaas en plakjes tomaat is dit genieten!
Eet je ze een dag later?
Verhit een grillpan en snijd de bagels open. Leg ze met de open kant in de grillpan en bak ze tot ze net krokant beginnen te worden.