Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en courgette aan. Wanneer de ui glazig is zet je het vuur lager en laat je dit zo'n 10 minuten bakken. De courgette moet goed zacht zijn.
Zet een pan water op waar je straks de pasta in kunt koken.
Breng de ui, knoflook en courgette op smaak met peper en zout en voeg 3 el balsamicoazijn toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur inkoken.
Rooster in een koekenpan de pijnboompitjes en zet weg voor later.
Voeg een flinke snuf zout aan het water in de pan toe en kook de tagliatelle gaar volgens de verpakking.
Als de pasta gaar is roer je de pesto door het uienmengsel, samen met 3 eetlepels van het pastavocht.
Voeg de uitgelekte gekookte pasta toe aan het uienmengsel en meng door elkaar. Proef en breng verder op smaak met peper, zout of balsamicoazijn.
Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en wat partjes Coeur de Boeuf. Schenk er nog wat olijfolie overheen en klaar is je gerecht.