Ga terug

Tagliatelle met spinazie, courgette en pesto

Servings 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien gehalveerd en in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 courgette in halve maantjes
  • peper
  • zout
  • 250 gr spinazietagliatelle van Crisp
  • 3 el balsamicoazijn
  • 3 el pesto
  • pijnboompitten geroosterd
  • Parmezaanse kaas
  • 1 coeur de boeuf tomaat in parten
  • olijfolie extra vergine

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en courgette aan. Wanneer de ui glazig is zet je het vuur lager en laat je dit zo'n 10 minuten bakken. De courgette moet goed zacht zijn.
  • Zet een pan water op waar je straks de pasta in kunt koken.
  • Breng de ui, knoflook en courgette op smaak met peper en zout en voeg 3 el balsamicoazijn toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur inkoken.
  • Rooster in een koekenpan de pijnboompitjes en zet weg voor later.
  • Voeg een flinke snuf zout aan het water in de pan toe en kook de tagliatelle gaar volgens de verpakking.
  • Als de pasta gaar is roer je de pesto door het uienmengsel, samen met 3 eetlepels van het pastavocht.
  • Voeg de uitgelekte gekookte pasta toe aan het uienmengsel en meng door elkaar. Proef en breng verder op smaak met peper, zout of balsamicoazijn.
  • Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en wat partjes Coeur de Boeuf. Schenk er nog wat olijfolie overheen en klaar is je gerecht.

Notities

  • Zelf pesto maken? Dat is een heel makkelijk klusje. Onderaan dit recept vind je het recept voor mijn pesto.
  • Geen spinazietagliatelle in huis? Deze pasta smaakt net zo lekker met de tagliatelle die jij in huis hebt. Vers of gedroogd; gebruik wat je voor handen hebt.
    • Wil je toch graag de smaak van spinazie in je gerecht hebben? Ontdooi dan een paar blokjes gehakte spinazie uit de diepvries. Of voeg wat verse bladspinazie toe op het einde en laat dit even slinken.
  • Coeur de Boeuf is een grote tomaat die erg rimpelig is en veel vruchtvlees bevat. Zijn deze niet in het seizoen? Gebruik dan wat goed rijpe trostomaten. Net zo lekker.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Tagliatelle