Ga terug

Homemade Pesto

Servings 100 gram
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 plantje basilicum alleen de blaadjes
  • 40 gr pijnboompitten geroosterd
  • 60 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • peper

Instructies

  • Doe de Parmezaanse kaas met de pijnboompitten in de blender of hakmolen en maal fijn.
  • Voeg de basilicum toe en maal fijn. Schenk er in een klein straaltje de olijfolie op zodat dit mengt met de basilicum. Voeg nog wat olie toe als je het te droog vindt.
  • Breng de pesto op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de kaas al zout is.

Notities

  • Wil je de pesto langer kunnen bewaren? Schep de pesto dan over in een vorm voor ijsblokjes en laat dit opstijven in de vriezer. Haal ze dan uit de vorm en gooi de blokjes in een afsluitbaar zakje die geschikt is om in te vriezen. Zo heb je altijd een voorraad bij de hand. 
  • Wil je de pesto nog voller van smaak maken? Maal er dan een teen knoflook doorheen of een kneepje citroensap.
Gang: Basics
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pesto