Ga terug

Haricot verts met pittige pepersaus

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr haricot verts gewassen
  • 250 gr aardappelpartjes voorgekookt
  • 4 el pittige pepersaus
  • olijfolie
  • 6 takjes platte peterselie grofgehakt

Instructies

  • Bak de aardappelpartjes met wat olie in de koekenpan. Bak ze goudbruin en knapperig.
  • Kook ondertussen de haricots verts in 4-6 minuten beetgaar en spoel met koud water na, zodat het garingsproces stopt. Je wilt dat de boontjes nog een lekkere bite hebben.
  • Wanneer de aardappels bruin gebakken zijn voeg je 4 eetlepels van de pittige pepersaus toe en bak dit nog een minuutje mee. Voeg de boontjes toe en schep goed om.
  • Garneer met de gehakte peterselie en serveer direct.

Notities

  • Je kunt op het laatst nog 2 eetlepels crème fraîche toevoegen om het wat romiger te maken.
  • Ook lekker met reepjes kip. Bak deze in een aparte pan en voeg op het laatst toe aan de aardappeltjes en boontjes.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Aardappel, Pittige Pepersaus