Ga terug

Apple Crisp koffiesiroop

Servings 250 ml
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Benodigdheden

  • steelpan
  • fijne zeef
  • glazen fles of pot gesteriliseerd

Ingrediënten

  • 240 ml water
  • 85 gr donkere basterdsuiker
  • 85 gr lichte basterdsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 peulen kardemom gekneusd
  • 2 anijssterren
  • 1 tl gember of ½ cm verse gember
  • 2 appels biologisch, anders zonder schil

Instructies

  • Doe alles behalve de appel in het steelpannetje en breng dit aan de kook. Roer af en toe door, zodat de suiker goed wordt opgenomen.
  • Snijd de appel in grove stukken of plakken, inclusief klokhuis. Voeg deze aan de siroop toe als deze kookt.
  • Laat dit op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen.
    Pannetje gevuld met suikersiroop, appel, kaneel en ander winterse specerijen om koffielikeur te maken
  • Zeef de siroop, gooi de vaste ingrediënten weg en schenk de siroop terug in het pannetje. Breng weer aan de kook en laat nog 5 minuten inkoken op middelhoog vuur.
  • Schenk de siroop in een glazen pot/fles en laat afkoelen.
  • Zet een kop koffie en schenk er naar smaak wat siroop bij. De siroop is ook lekker om je havermelk mee op te schuimen.

Notities

  • De siroop is twee weken houdbaar, mits gekoeld bewaard.
  • Eet je de appels liever op dan ze te laten pruttelen in deze siroop? Spaar je klokhuizen dan op en bewaar deze in de vriezer. Wanneer je 8 klokhuizen hebt opgespaard, kun je dit recept ook maken zonder verse appel.
  • Schenk over je vers gebakken pannenkoeken en maak af met een snuf kaneel.
  • Mix met wat bruiswater voor een koel drankje. Serveer met een kaneelstokje en een schijfje appel.
Gang: Drankjes, Nagerecht
Trefwoord: Appel, Koffie, Siroop