Doe alles behalve de appel in het steelpannetje en breng dit aan de kook. Roer af en toe door, zodat de suiker goed wordt opgenomen.
Snijd de appel in grove stukken of plakken, inclusief klokhuis. Voeg deze aan de siroop toe als deze kookt.
Laat dit op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen.
Zeef de siroop, gooi de vaste ingrediënten weg en schenk de siroop terug in het pannetje. Breng weer aan de kook en laat nog 5 minuten inkoken op middelhoog vuur.
Schenk de siroop in een glazen pot/fles en laat afkoelen.
Zet een kop koffie en schenk er naar smaak wat siroop bij. De siroop is ook lekker om je havermelk mee op te schuimen.
Notities
De siroop is twee weken houdbaar, mits gekoeld bewaard.
Eet je de appels liever op dan ze te laten pruttelen in deze siroop? Spaar je klokhuizen dan op en bewaar deze in de vriezer. Wanneer je 8 klokhuizen hebt opgespaard, kun je dit recept ook maken zonder verse appel.
Schenk over je vers gebakken pannenkoeken en maak af met een snuf kaneel.
Mix met wat bruiswater voor een koel drankje. Serveer met een kaneelstokje en een schijfje appel.