Verwarm de oven voor op 175˚C.
Smelt de boter samen met 150 gram van de chocolade au bain-marie. Bewaar de overige 50 gram chocolade.
Meng alle suikers in een kom en voeg de eitjes toe. Roer goed los totdat de eitjes zijn opgenomen. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe, met de cacao en vanillesuiker (of vanille extract). Roer goed door, totdat alles is opgenomen.
Voeg de gesmolten chocolade en boter er doorheen en meng totdat je een gladde massa hebt. Hak de overgebleven chocolade grof en roer dit samen met ⅔ van de gehakte pistachenoten door het beslag.
Bekleed een lage bakvorm of ovenschaal met bakpapier en stort het mengsel erin. Druk de halve aardbeien in het beslag en bestrooi het geheel met de overgebleven pistachenoten.
Bak 30-40 minuten in het midden van de oven. Test met een prikker of het gaar is. Bij de randen moet de prikker er droog uitkomen, in het midden mag hij nog een klein beetje nat zijn.
Laat ‘m in de vorm zeker een uur afkoelen. Je moet dus een beetje geduld hebben voordat je kunt aanvallen