Ga terug

Doperwtensoep met grove mosterd en bosui

Servings 1 liter
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten grofgehakt
  • 1 teen knoflook grofgehakt
  • 1 courgette grofgehakt
  • 1 l groentebouillon
  • 500 gr doperwten mag ook uit de diepvries
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 bosuitje in dunne ringen
  • 2 el pompoenpitten

Instructies

  • Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de sjalotten, knoflook en courgette tot de ui glazig begint te worden.
  • Voeg de bouillon in een soeppan en voeg de doperwten toe en breng aan de kook. Laat dit zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Mix de soep glad met een staafmixer of in de blender. Voeg op het laatst de mosterd toe en mix nog een keer goed door.
  • Schep de soep in een ruime kom en maak af met een lepeltje yoghurt. Strooi er op het laatst de bosui en pompoenpitten overheen.

Notities

Lekker met vers gemaakte knoflookbroodjes of croutons gemaakt van oud brood.
Gang: Lunch, Soep
Trefwoord: Doperwten, Makkelijk