Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Doperwtensoep met grove mosterd en bosui
Servings
1
liter
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Ingrediënten
2
el
olijfolie
2
sjalotten
grofgehakt
1
teen
knoflook
grofgehakt
1
courgette
grofgehakt
1
l
groentebouillon
500
gr
doperwten
mag ook uit de diepvries
2
el
grove mosterd
2
el
Griekse yoghurt
1
bosuitje
in dunne ringen
2
el
pompoenpitten
Instructies
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de sjalotten, knoflook en courgette tot de ui glazig begint te worden.
Voeg de bouillon in een soeppan en voeg de doperwten toe en breng aan de kook. Laat dit zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen.
Mix de soep glad met een staafmixer of in de blender. Voeg op het laatst de mosterd toe en mix nog een keer goed door.
Schep de soep in een ruime kom en maak af met een lepeltje yoghurt. Strooi er op het laatst de bosui en pompoenpitten overheen.
Notities
Lekker met vers gemaakte knoflookbroodjes of
croutons gemaakt van oud brood.
Gang:
Lunch, Soep
Trefwoord:
Doperwten, Makkelijk