Ga terug

Falafel bowl met groenten en harissa

Servings 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 2 el hummus
  • 3 el magere yoghurt
  • 2,5 tl Al'Fez Harissa pasta
  • 150 gr couscous
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 4 el bakolijfolie
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 1 puntpaprika in dunne reepjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 courgette in halve maantjes
  • 10 cherrytomaten in kwarten
  • 75 gr feta verkruimeld
  • 200 gr falafel
  • 4 takjes platte peterselie grof gehakt

Instructies

  • Bereid de yoghurtdip door de hummus, yoghurt en 1,5 theelepel harissa goed met elkaar te mengen. Dek af en bewaar in de koeling.
  • Doe de couscous in een schaaltje, voeg wat zout en peper toe en giet hier kokend water op. Zorg dat de couscous onder water staat en er 1 cm water boven de couscous uitkomt. Dek af met een bord en laat minstens 10 minuten wellen.
  • Verhit een hapjespan met 2 eetlepels olie en bak hierin de rode ui en paprika op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de courgette over de lengte en schep de zaden eruit. Snijd in dunne halve maantjes. Schep ondertussen de groente in de pan regelmatig om.
  • Na 5 minuten bakken voeg je de courgette toe. Bak dit 5 minuten mee op hoog vuur en zet dan het vuur lager, zodat het langzaam verder gaart. In de laatste paar minuten voordat het van het vuur gaat, roer je er 1 theelepel van de harissa pasta doorheen.
  • Hak ondertussen de peterselie grof, snijd de tomaatjes in kwarten en verkruimel de feta. Zet klaar voor serveren.
  • Verhit een koekenpan met de overige 2 eetlepels olie en bak hierin de falafel goudbruin volgens de verpakking.
  • Roer de couscous door met een vork en serveer hiervan wat op een diep bord. Schep wat groenten en falafel erbij en garneer met de yoghurtdip, tomaatjes, feta en peterselie.

Notities

Super lekker met:
  • Roosjes broccoli
  • Gegrilde paprika uit pot i.p.v. verse paprika
  • Knapperig geroosterde kikkererwten
  • Blaadjes sla
  • Wat zure rode uitjes on top:
    • Snijd rode ui in flinterdunne ringen en doe deze in een aflsuitbare pot. Voeg een laag appelcider azijn toe, wat pimentkorrels en top af met water tot de ringen onder staan. Laat minstens een uur staan voor gebruik
  • Knapperige gefrituurde uitjes 
  • Vers geroosterd flatbread in plaats van couscous
  • Wat citroenrasp door de yoghurtdip
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden-Oosten
Trefwoord: Courgette, Couscous, Falafel, Paprika, Tomaten