Bereid de yoghurtdip door de hummus, yoghurt en 1,5 theelepel harissa goed met elkaar te mengen. Dek af en bewaar in de koeling.
Doe de couscous in een schaaltje, voeg wat zout en peper toe en giet hier kokend water op. Zorg dat de couscous onder water staat en er 1 cm water boven de couscous uitkomt. Dek af met een bord en laat minstens 10 minuten wellen.
Verhit een hapjespan met 2 eetlepels olie en bak hierin de rode ui en paprika op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de courgette over de lengte en schep de zaden eruit. Snijd in dunne halve maantjes. Schep ondertussen de groente in de pan regelmatig om.
Na 5 minuten bakken voeg je de courgette toe. Bak dit 5 minuten mee op hoog vuur en zet dan het vuur lager, zodat het langzaam verder gaart. In de laatste paar minuten voordat het van het vuur gaat, roer je er 1 theelepel van de harissa pasta doorheen.
Hak ondertussen de peterselie grof, snijd de tomaatjes in kwarten en verkruimel de feta. Zet klaar voor serveren.
Verhit een koekenpan met de overige 2 eetlepels olie en bak hierin de falafel goudbruin volgens de verpakking.
Roer de couscous door met een vork en serveer hiervan wat op een diep bord. Schep wat groenten en falafel erbij en garneer met de yoghurtdip, tomaatjes, feta en peterselie.