Snijd de paprika’s in de lengte door midden. Leg ze met de platte kant op de bakplaat. Gril deze zo’n 10 minuten onder de hete gril. Wanneer ze bijna zwart zijn, mogen ze eruit. Stop ze dan in de zakjes en sluit deze af. Het velletje stoomt nu los en is na 5 minuten makkelijk van het vruchtvlees te wrijven. Bewaar het vruchtvlees en gooi de schillen weg.
Verhit in ene soeppan de olie en fruit de ui, wortel en bleekselderij, totdat de ui glazig is. Zet het vuur iets lager en voeg de tijm, knoflook, geroosterde paprika en rode peper toe.
Voeg de tomatenpuree toe en voeg, wanneer dit is opgelost, de bouillon en aardappel toe. Laat dit zo’n 15 minuten zachtjes koken totdat de aardappel gaar is.
Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer en doe de mini-penne erin. Laat zachtjes koken volgens de aanwijzingen op het pak. Roer regelmatig goed door, ze plakken een beetje vast op de bodem. Breng op smaak met de oregano, wat zout en peper.
Serveer met een eetlepel crème fraîche, wat oregano, blaadjes basilicum en besprenkel op het laatst met wat extra vergine olijfolie.