Verwarm de oven voor op 170˚C.
Haal de buitenste bladeren van de venkel af, samen met de blaadjes en het groen (zit er nog loof - dit zijn dille-achtige takjes - aan? Bewaar deze om mee te garneren). Snijd de venkel in de lengte door de helft en haal de harde kern eruit. Hak de venkel in een paar grove stukken. Schil de wortels en snij in grove stukken.
Leg de gesneden groente in een ovenschaal, voeg de tomaatjes toe en schenk hierover rijkelijk de olijfolie. Er mag een klein plasje olie in de schaal staan. Strooi daarna het karwijzaad over de groente met wat peper en zout en roer goed om.
Bak een uur in de oven en controleer dan of de venkel en wortelen zacht zijn geworden. Mocht het nog te hard zijn, verleng het dan met 10 minuten en check weer.
Wanneer de groente goed zijn zet je de oven uit, maar laat je de schaal er nog in staan. Maak de couscous zoals het op het pak staat, samen met een klein snufje zout en wat extra vergine olijfolie.
Rooster ondertussen de amandelen lichtbruin en hak de dille fijn. Pers de citroen uit en doe de dubbele hoeveelheid van het sap aan olijfolie erbij. Breng op smaak met wat peper en zout. Wanneer de couscous klaar is kunnen de groente uit de oven. Schep wat couscous op het bord en leg daar bovenop de groenten. Schenk wat van de citroenolie over de groenten en brokkel de feta er dan overheen. Strooi de geroosterde amandelen en gehakt loof van de venkelknol (of anders peterselie) als laatste over het bord.