Was en snijd de tomaten en komkommer grof. Het mogen best grote stukken blijven. Lekker makkelijk ;-) Verdeel dit over twee diepe borden.
Hak de ui door de helft en snijd van beide helften dunne ringen. Verdeel over elk bord een halve ui.
Meng alles door elkaar met wat olijven en strooi er de gedroogde oregano overheen.
Brokkel de feta wat kleiner of leg het – zoals de Grieken doen – gewoon als plak/blok bovenop de salade.
Schenk olijfolie over de feta, wees hier niet te zuinig mee, en maak het af met een klein snufje peper en natuurlijk nog wat oregano.
Schenk een glaasje wijn in en eet dit lekker in het zonnetje op.
Notities
Uiteraard is dit ook heerlijk als bijgerecht.Serveertip: Serveer de salade met een stukje brood. Heerlijk om de achtergebleven sappen van de groente en olijfolie uit het bord te dippen.Variatietip: Voeg een eetlepel kappertjes toe en fijn gesneden stukjes paprika. Gerookte paprika is ook erg lekker.Eet smakelijk!of zoals ze in Griekenland zeggen: kalí órexi