Zet de pan op het vuur met de olie. Bestrooi de bodem met de maïskorrels. Zorg dat elke korrel de bodem raakt. Leg de deksel erop en bak de popcorn op middelhoog vuur.
Wacht tot je de eerste plofjes uit de pan hoort komen. Schud tussendoor een paar keer de pan. Wanneer je bij het schudden bijna geen korrels meer hoort rollen, zijn bijna alle korrels geploft. Haal van het vuur af en laat de pan nog even een minuut rusten met de deksel erop.
Voeg zout en het gerookte paprikapoeder toe en schud dit even goed door elkaar.
Hartige popcorn met basilicum
Zet de pan op het vuur met de olie. Bestrooi de bodem met de maïskorrels. Zorg dat elke korrel de bodem raakt. Leg de deksel erop en bak de popcorn op middelhoog vuur.
Wacht tot je de eerste plofjes uit de pan hoort komen. Schud tussendoor een paar keer de pan. Wanneer je bij het schudden bijna geen korrels meer hoort rollen, zijn bijna alle korrels geploft. Haal van het vuur af en laat de pan nog even een minuut rusten met de deksel erop.
Voeg zout en de gedroogde basilicum toe en schud dit even goed door elkaar.
Notities
Wil je liever een zoete variant maken? Be my guest en bekijk dit recept van Eef kookt Zo eens om popcorn met karamel te maken.