Ga terug

Italiaanse Canapé met Jonnie Boer

Servings 16 stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Benodigdheden

  • uitsteekvormpje van ongeveer 4 cm doorsnede

Ingrediënten

  • 4 blaadjes bladerdeeg ontdooid
  • 16 tl ricotta
  • 8 tl pesto
  • 1 slanke courgette in dunne plakjes*
  • lemon pepper van Jonnie Boer (of gewone peper)
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225˚C. Zet een bakplaat klaar en bedek deze met bakpapier.
  • Steek 4 rondjes uit elk velletje bladerdeeg en leg deze op de bakplaat. Laat een beetje ruimte tussen de plakjes.
  • Roer de ricotta even door, zodat het iets losser wordt. Schep een theelepel in het midden van de rondjes. Daarna mag er een halve theelepel pesto bovenop de ricotta.
  • Leg op ieder hapje een plakje van de courgette en druk voorzichtig aan. Strooi een klein beetje zout over de hapjes en breng op smaak met de Lemon Pepper.
  • Laat ze 15 minuten bakken. Haal ze uit de oven als de randjes knapperig goudgeel zijn gebakken en serveer ze direct als ze nog warm zijn.

Notities

*Heb je een mandoline in huis, goede reden om deze weer eens uit de kast te halen. Hiermee maak je perfect dunne plakjes!
Gang: Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Canape