Bij een verjaardag of een gezellige borrel met vrienden, vind ik het leuk om wat kleine hapjes te serveren. Vriendlief maak meestal zijn befaamde honingkippetjes, maar ik wil dat er ook wat lekkers voor de vegetariërs op tafel komt. Ik wil alleen liever niet dagen lang in de keuken staan, dus om toch iets lekkers op tafel te zetten, heb ik hier een gi-gan-tisch makkelijk receptje voor je. Deze canapé is perfect voor te bereiden, dus je hebt alle tijd om gezellig met je gasten te kletsen. Je schuift het in de oven als de gasten zijn gearriveerd en je hebt overheerlijke canapés voor bij een goed glas wijn.

Italiaanse Canapé met Jonnie Boer
Benodigdheden
- uitsteekvormpje van ongeveer 4 cm doorsnede
Ingrediënten
- 4 blaadjes bladerdeeg ontdooid
- 16 tl ricotta
- 8 tl pesto
- 1 slanke courgette in dunne plakjes*
- lemon pepper van Jonnie Boer (of gewone peper)
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225˚C. Zet een bakplaat klaar en bedek deze met bakpapier.
- Steek 4 rondjes uit elk velletje bladerdeeg en leg deze op de bakplaat. Laat een beetje ruimte tussen de plakjes.
- Roer de ricotta even door, zodat het iets losser wordt. Schep een theelepel in het midden van de rondjes. Daarna mag er een halve theelepel pesto bovenop de ricotta.
- Leg op ieder hapje een plakje van de courgette en druk voorzichtig aan. Strooi een klein beetje zout over de hapjes en breng op smaak met de Lemon Pepper.
- Laat ze 15 minuten bakken. Haal ze uit de oven als de randjes knapperig goudgeel zijn gebakken en serveer ze direct als ze nog warm zijn.
Notities


MUZIEKTIP!
Bij een partyhapje hoort een partyplaatje, nietwaar? Met dit nummer ga ik weer terug naar tijden waarin ik draaide voor héél veel mensen als DJ. Wat een toffe tijd was dit en bij het horen van deze plaat krijg ik dan nog steeds kippenvel.
Niet gesponsord of een artikel gratis voor ontvangen; ik ben gewoon érg enthousiast over de Lemon Pepper van Jonnie Boer!
Lekker! Misschien dat het nog beter smaakt met een kleine drup honing. En die kruidenlijn van Jonnie Boer is echt top. Hier meerdere varianten staan en ik gebruik ze voor praktisch alles. Van crackers tot aan stoofschotels.
Ik denk dat dat inderdaad best wel lekker kan zijn. Maar ik vind ze zonder al zeer de moeite waard om te maken. Door de ‘verstopte’ risotto en pesto onder het plakje courgette, krijgt het een smeuïge bite. En Jonnie Boer kruiden zijn gewoon koning. Punt. 😉