Onderdeel van het recept Kokosijs met Baileys-meringue en knetterchocolade
Servings 400ml
Bereidingstijd 20 minutenmin
Afkoelen + opstijven in vriezer 4 uuruur30 minutenmin
Totale tijd 4 uuruur50 minutenmin
Benodigdheden
IJsmachine
Ingrediënten
Kokosijs
250mlkokosmelk
200mlslagroom
110grfijne kristalsuiker
100grpure chocoladegrofgehakt
3eiereneidooier
Instructies
Kokosijs
Breng de kokosmelk en slagroom in een pannetje aan de kook. Als het kookt haal je het pannetje van het vuur.
Klop in een kom de eidooiers met suiker luchtig. Schenk het warme melk-mengsel beetje bij beetje bij de eieren terwijl je blijft kloppen. Giet dan alles terug in de pan en breng dit al roerend tot net onder het kookpunt (niet warmer dan 80˚C). Blijf roeren tot het iets indikt. Wanneer je een streep op de achterkant van een pollepel kunt maken en hij ‘blijft staan’ is het klaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet een uur in de koelkast.
Giet het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en laat draaien totdat het ijs is geworden. Voordat het de vriezer in gaat, meng je de chocolade-chunks er doorheen. Laat 3 uur opstijven in de vriezer.
Notities
Maak je ook de Baileys meringue? Bewaar van het gesplitste ei het eiwit, zodat je dit voor de meringue kunt gebruiken.