Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Mango couscous
Servings
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Ingrediënten
250
gr
couscous
2
el
olijfolie
extra vergine
2
el
bakolijfolie
1
rode ui
fijngesnipperd
1
paprika
rood/geel, in kleine blokjes
4
tl
komijn
gemalen
600
gr
spitskool
fijn gesneden
175
gr
mangochutney
zout
peper
geroosterde cashewnoten
1
bosje
koriander
Instructies
Bereid de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de extra vergine olijfolie toe en dek af.
Bak in een hapjespan de rode ui en paprika aan in de bakolijfolie tot de ui glazig begint te worden. Voeg de komijn toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de spitskool toe en roerbak dit zo'n 5 minuten tot het is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de mangochutney erbij en meng goed.
Roer de couscous los en meng dit met de spitskool. Proef en voeg naar wens nog wat extra mangochutney toe.
Schep een flinke lepel op een bord, bestrooi met geroosterde cashewnoten en verse korianderblaadjes.
Notities
Ik gebruik de
mango chutney van Patak
die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen.
Dit gerecht is heerlijk met zelfgemaakte pittige gehaktballetjes.
Gang:
Hoofdgerecht
Trefwoord:
Chutney, Couscous, Kool, Makkelijk, Mango, Spitskool