Ga terug

Orzo met vegetarische gehacktballen in tomatensaus

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 wortel in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • zout
  • peper
  • 3 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 1 takje rozemarijn alleen de blaadjes fijngehakt
  • 10 vegetarische gehacktballetjes (10 stuks = 1 verpakking)
  • 3 el balsamico
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 400 gr orzo
  • 2 el groene olijven zonder pit, grofgehakt
  • 3 takjes basilicum alleen de blaadjes + extra
  • Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Verhit een hapjes -of braadpan met de olie en fruit op middelhoog vuur de ui, wortel, selderij en knoflook aan.
  • Als de ui glazig begint te worden mogen de tijm, rozemarijn en gehacktballetjes erbij. Bak de balletjes rondom bruin.
  • Voeg de balsamico toe en roer om.
  • Schenk het blik tomatenblokjes erbij met eenzelfde hoeveelheid water. Breng dit aan de kook en voeg de orzo toe. Laat met de deksel op de pan zo’n 15 minuten zachtjes koken. Schep af en toe om.
  • Scheur de basilicum grof en meng samen met de olijven op het laatst door de orzo.
  • Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en een extra blaadje basilicum.
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Grieks, Pasta, Zomer