Ga terug

Ovenaardappels met ui, rozemarijn en knoflook

Servings 1 bakplaat
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten

Benodigdheden

  • Bakplaat

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 uien in parten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 kg kleine vastkokende aardappels in de schil in blokjes van 2 cm dik
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm

Instructies

  • Verwarmd de oven voor op 200˚C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en sprenkel hierop de olijfolie. Bestrooi met een flinke snuf zout en peper.
  • Verdeel de aardappels, parten ui, tenen knoflook, takjes rozemarijn en tijm over de bakplaat en meng met je handen de olie er doorheen.
  • Verdeel het daarna goed, zodat alles in 1 laag ligt en bak dit 40 minuten in de oven tot de aardappels een goudbruin krokant korstje hebben. Voor het beste resultaat schep je halverwege de baktijd de aardappels even om.
  • Na het bakken gelijk serveren. Proef of er nog wat zout op mag en serveer het met een flinke lik mayonaise.