1flespompoengewassen, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
3aardappelsgewassen, geschild en in blokjes
7blaadjessalie
1tlkurkuma
1l(groenten)bouillon
½blokParmezaanse kaas
peper
olijfolie
Instructies
Fruit de ui en selderij met een beetje olie in de pan. Wanneer de ui glazig begint te worden, mag de aardappel, pompoen en kurkuma erbij met wat gemalen zwarte peper. Laat dit 3 minuten meebakken en roer regelmatig.
Schenk de bouillon bij de ui en selderij, strooi de blaadjes salie in de pan en roer even goed door. Laat dit 40 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Rasp een half blok Parmezaanse kaas en doe dit op het laatst in de pan en roer door.
Als de pompoen en aardappel heel zacht zijn mogen de blaadjes salie eruit. Pureer de soep goed, totdat er geen stukjes meer inzitten. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
Notities
Serveer met flatbread of focaccia en rasp net voor het serveren van de soep nog een beetje Parmezaanse kaas erover.