Romige pompoensoep met salie

2.6K

De afgelopen maanden zijn we zó druk geweest met het maken van de Eetkalender 2016, dat er geen tijd of ruimte was om nieuwe gerechten te bedenken. Elke dag moest er namelijk een gerecht van de mega lange lijst van Francesca Kookt worden gekookt. Dit om een betere foto te kunnen maken, omdat de oude écht niet meer konden of omdat we nieuwe recepten moesten testen. Maar na twee maanden gerechten van iemand anders koken, ging het bij mij wel weer kriebelen om zelf wat lekkers te creëren.

Romige pompoensoep met salie

Ik had nog een flespompoen over die ik als ingrediënt moest schieten, zodat deze op de kalender kon worden geplaatst. En wat beter dan dit ‘fotomodel’ daarna lekker op te eten? Ik maakte er een heel fijn soepje van die romig is doordat er wat aardappels inzitten en zijn heerlijke smaak krijgt van de salieblaadjes.

Romige pompoensoep met salie | www.deedylicious.nl

Romige pompoensoep met salie

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 2 uien fijngesnipperd
  • 1 stengel selderij geschild en in kleine blokjes
  • 1 flespompoen gewassen, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
  • 3 aardappels gewassen, geschild en in blokjes
  • 7 blaadjes salie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 l (groenten)bouillon
  • ½ blok Parmezaanse kaas
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Fruit de ui en selderij met een beetje olie in de pan. Wanneer de ui glazig begint te worden, mag de aardappel, pompoen en kurkuma erbij met wat gemalen zwarte peper. Laat dit 3 minuten meebakken en roer regelmatig.
  • Schenk de bouillon bij de ui en selderij, strooi de blaadjes salie in de pan en roer even goed door. Laat dit 40 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  • Rasp een half blok Parmezaanse kaas en doe dit op het laatst in de pan en roer door.
  • Als de pompoen en aardappel heel zacht zijn mogen de blaadjes salie eruit. Pureer de soep goed, totdat er geen stukjes meer inzitten. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.

Notities

Serveer met flatbread of focaccia en rasp net voor het serveren van de soep nog een beetje Parmezaanse kaas erover.
Gang: Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht
Trefwoord: Makkelijk, Pompoen, Vegetarisch

Meer soeprecepten?

Neem een kijkje bij deze heerlijke soepjes!

MUZIEKTIP!


Kate Nash heeft een nummer gemaakt, genaamd Pumpkin Soup. Je begrijpt wel waarom ik deze plaat hierbij heb bedacht 😉

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close