De afgelopen maanden zijn we zó druk geweest met het maken van de Eetkalender 2016, dat er geen tijd of ruimte was om nieuwe gerechten te bedenken. Elke dag moest er namelijk een gerecht van de mega lange lijst van Francesca Kookt worden gekookt. Dit om een betere foto te kunnen maken, omdat de oude écht niet meer konden of omdat we nieuwe recepten moesten testen. Maar na twee maanden gerechten van iemand anders koken, ging het bij mij wel weer kriebelen om zelf wat lekkers te creëren.
Romige pompoensoep met salie
Ik had nog een flespompoen over die ik als ingrediënt moest schieten, zodat deze op de kalender kon worden geplaatst. En wat beter dan dit ‘fotomodel’ daarna lekker op te eten? Ik maakte er een heel fijn soepje van die romig is doordat er wat aardappels inzitten en zijn heerlijke smaak krijgt van de salieblaadjes.
Romige pompoensoep met salie
Ingrediënten
- 2 uien fijngesnipperd
- 1 stengel selderij geschild en in kleine blokjes
- 1 flespompoen gewassen, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 3 aardappels gewassen, geschild en in blokjes
- 7 blaadjes salie
- 1 tl kurkuma
- 1 l (groenten)bouillon
- ½ blok Parmezaanse kaas
- peper
- olijfolie
Instructies
- Fruit de ui en selderij met een beetje olie in de pan. Wanneer de ui glazig begint te worden, mag de aardappel, pompoen en kurkuma erbij met wat gemalen zwarte peper. Laat dit 3 minuten meebakken en roer regelmatig.
- Schenk de bouillon bij de ui en selderij, strooi de blaadjes salie in de pan en roer even goed door. Laat dit 40 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Rasp een half blok Parmezaanse kaas en doe dit op het laatst in de pan en roer door.
- Als de pompoen en aardappel heel zacht zijn mogen de blaadjes salie eruit. Pureer de soep goed, totdat er geen stukjes meer inzitten. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
Notities
MUZIEKTIP!
Kate Nash heeft een nummer gemaakt, genaamd Pumpkin Soup. Je begrijpt wel waarom ik deze plaat hierbij heb bedacht 😉