Schenk de melk en slagroom in een pannetje met dikke bodem en gooi de saffraan erbij. Laat dit minstens een half uur trekken in de koude melk en slagroom.
Breng na het trekken de melk en room aan de kook. Als het kookt haal je het pannetje van het vuur en voeg je het rozenwater toe.
Klop in een kom de eidooiers met suiker luchtig. Schenk een klein beetje van het warme melk-mengsel bij de eieren en klop snel door. Voeg beetje bij beetje de melk toe bij het ei.
Giet alles terug in de pan en breng dit al roerend tot een temperatuur van 85˚C. Gebruik het kleinste gaspitje gebruikt en zorg het mengsel net niet kookt. Blijf kloppen/roeren totdat het iets indikt. Als je op de achterkant van een lepel een streep kunt trekken zonder dat deze uitloopt, is het mengsel goed.
Schenk over in een schaal en dek gelijk af met vershoudfolie en laat 2 uur afkoelen (na 30 minuten mag het de koelkast in).
Draai het ijs in de ijsmachine en laat het ijs daarna minstens 2 uur opstijven in de vriezer. Maak ondertussen de eetbare bakjes.