Ga terug

Snelle pastasaus

Servings 450 ml
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 blik (pruim)tomaten (400 gr)
  • 50 gr tomatenpuree
  • 1 ui grofgehakt
  • 2 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • snuf peper

Optioneel voor extra pit

  • 1 rode peper zonder zaadlijsten

Instructies

  • Doe alle ingrediĆ«nten in de blender en mix het tot een gladde saus.
  • Giet het in een pan en zet op middelhoog vuur. Laat het 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen tot het indikt. Roer regelmatig om.
  • Giet het in een (weck)pot en doe de deksel erop. Laat afkoelen voordat je het in de koelkast zet of gebruik het direct.

Notities

  • Gebruik binnen 5 dagen
  • Maak gerust meer, je kunt dit gemakkelijk in porties invriezen. Dan heb je altijd saus bij de hand.
Gang: Basics
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Saus