Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Snelle pastasaus
Servings
450
ml
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Ingrediƫnten
1
blik
(pruim)tomaten
(400 gr)
50
gr
tomatenpuree
1
ui
grofgehakt
2
takjes
tijm
alleen de blaadjes
2
el
olijfolie
1
tl
zout
snuf
peper
Optioneel voor extra pit
1
rode peper
zonder zaadlijsten
Instructies
Doe alle ingrediƫnten in de blender en mix het tot een gladde saus.
Giet het in een pan en zet op middelhoog vuur. Laat het 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen tot het indikt. Roer regelmatig om.
Giet het in een (weck)pot en doe de deksel erop. Laat afkoelen voordat je het in de koelkast zet of gebruik het direct.
Notities
Gebruik binnen 5 dagen
Maak gerust meer, je kunt dit gemakkelijk in porties invriezen. Dan heb je altijd saus bij de hand.
Gang:
Basics
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
Pasta, Saus