Ga terug

Soft taco's met vegetarische gehaktballetjes

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui in dunne ringen
  • 1 paprika dunne reepjes
  • 3 el olijfolie
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 krop sla
  • 1 zakje geraspte oude kaas
  • 125 ml crème fraîche
  • zout
  • ¼ tl gerookt paprikapoeder
  • 24 vegetarische gehaktballetjes Ikea of Vegetarische slager
  • 12 kleine tortillawraps
  • peper

Instructies

  • Snij de ui in ringen en de paprika in dunne reepjes. Bak deze op zacht vuur aan in een kleine koekenpan met 1 eetlepel olie.Het mag niet bruin bakken, maar moet langzaam zacht worden. Als het te droog wordt, mag je er een el water bij doen. De ui en paprika karamelliseren zachtjes in zo'n 10 - 15 minuten.
  • Zet ondertussen de rest van de vulling klaar: snijd de tomaten in stukjes en maak halve maantjes van de komkommer. Was de sla en dep deze droog. Snijd of scheur deze in grove stukken. Zet dit samen met de kaas klaar op tafel.
  • Meng de crème fraîche met wat zout en gerookt paprikapoeder en bewaar in de koeling tot je gaat uitserveren.
  • Bak de balletjes rondom gaar in wat olie en warm ondertussen de wraps op in de magnetron. Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco samenstellen.
  • Vul de wraps met wat sla, dan een eetlepel van het uien-paprikamengsel. Daar bovenop 3 balletjes, wat tomaat en komkommer. Schep er een lepel van de crème fraîche op en als laatste wat geraspte kaas en versgemalen peper. 
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Makkelijk, Vegetarisch