Snij de mango in blokjes van 2×2 cm en leg deze in een zakje in de vriezer (sla deze stap over als je mango uit de diepvries gebruikt). Leg ook de blauwe bessen in de vriezer. Laat minstens 3 uur vriezen, zodat ze bevroren zijn.
Doe de helft (250 ml) van de yoghurt in een blender. Voeg de bessen, én de helft van de rijpe banaan toe en laat de blender goed doordraaien totdat alles goed is opgenomen door de yoghurt. Wanneer het een glad mengsel is, schenk je het in een bakje en zet je deze afgesloten in de vriezer.
Spoel de kan van de blender nu goed om en droog af. Hetzelfde doe je nu met de overgebleven yoghurt, de halve banaan en de mangoblokjes.
Als ook deze klaar is, schenk dit in het tweede bakje en zet je deze afgesloten in de vriezer.
Na 4 uur is je ijs goed en kun je het eten. De versie met de blauwe bessen is meer sorbetijs geworden door de grote hoeveelheid vocht die de besjes vasthouden. De mango is wat romiger en komt dan ook als bolletje uit de lepel vallen. Maar de blauwe bessen-variant smaakt, ondanks dat hij iets uit elkaar valt echt heerlijk.