Verwarm de oven voor op 225˚C.
Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie en verdeel de pompoenblokjes erin. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Dek af met aluminiumfolie. Bak 30 minuten in de oven, haal het folie eraf en bak nog 10 minuten.
Prik de tomaten in met een mes en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met wat bakolijfolie, peper en zout. Zet de tomaten in de oven wanneer het folie van de pompoen af mag.
Kook de farfalle in ruim gezouten water. Giet af en roer er pesto naar smaak doorheen. Begin met een paar eetlepels en proef het. Voeg meer toe indien nodig.
Verdeel de spinazie over de borden, schep daar bovenop de farfalle. Dan mag de pompoen, rode ui en komkommer er overheen. Scheur de mozzarella in grove stukken en verdeel over de borden.
Leg per bord wat tomaten op het bord en maak af met wat grof geraspte Parmezaanse kaas.