Cocosballen op het Food & Lifestyle festival

2.7K

Op foodfestivals kom ik ze met regelmaat tegen, die overheerlijk cocosballen van Madame Cocos. En een tijd lang heb ik ze kunnen weerstaan en kon ik voorbij lopen zonder de tent leeg te kopen. En ja, dat is bést moeilijk als je een kokosliefhebber bent net als ik. Maar bij het Food & Lifestyle festival in Leiden ging niet ik, maar Vriendlief voor gaas en wilde álle smaken proberen die er verkocht werden. Daar ging mijn goede voornemen om wat minder zoetigheden te snaaien. 😉

Onweerstaanbare Cocosballs

We waren op het Food & Lifestyle festival in Leiden en kwamen daar de heerlijk geurende potten van Stoof, de Weedburger en de vers gemaakte crêpes tegen.
Cocosballen op het Food & Lifestyle festival - Stoof Catering | www.deedylicious.nlCocosballen op het Food & Lifestyle festival - Crepes Bubu | www.deedylicious.nl

Die toffe mintgroene truck van Cocosballs (dat een bedenksel is van Pieman) viel mij meteen op bij het oplopen van het festivalterrein.

Cocosballen op het Food & Lifestyle festival | www.deedylicious.nlNormaal zou ik direct roepen dat ik wat van die ballen mee naar huis zou willen nemen, maar dit keer hield ik me in. Nee, dit keer was Vriendlief de aanstichter en hij wilde heel graag de gember-cocosball proeven. En bij een bleef het niet, want na het proeven ervan hebben we er meteen nog 5 meegenomen. Een naturel, een rum-rozijnen, witte chocolade, pure chocolade én de gember.

Eenmaal thuis konden we ze, op advies van de verkoper, nog even in de oven leggen. Serveer deze traktatie bij een overheerlijk kopje thee of koffie en je avond kan niet meer stuk.

De superlekkere kokosballen hebben een krokant korstje, maar van binnen zijn ze lekker smeuïg. Ik was even bang dat ze een beetje droog waren, maar nee hoor. Ze zijn niet zoals de kokosmakronen die je misschien wel eens bij je oma krijgt.

Je proeft er echt aan af dat ze vers gemaakt zijn en met liefde zijn bereidt. Kom je ze een keer tegen op een foodfestival? Neem er dan vooral een paar mee voor het huisfront. ‘Cos who doesn’t love a good cocosball!

Wil je weten hoe je deze cocosballen ook zelf kunt maken? Het recept vind je hier.

Cocosballen op het Food & Lifestyle festival | www.deedylicious.nl

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close