Studioportet Sofia – Workshop Sabine Metz

2.7K

Eten op de foto zetten is onderhand niet echt meer een geheim voor mij, maar mensen fotograferen vond ik tot vorig jaar nog doodeng. Het moeilijke hieraan vond ik het stappen in iemands aura. Je leidend voorwerp stelt zich volledig voor je open en geeft je een kijkje in de ziel. Nadat ik vorig jaar voor het eerst een grote fotografie-opdacht had gedaan -waarbij ik tientallen mensen moest portretteren- merkte ik dat het gaandeweg de shoot steeds minder eng werd. Ik besloot dan ook om mijzelf daar meer in te gaan scholen. Want van het daadwerkelijk doen kreeg ik ook meer vertrouwen in het feit dat ik dit best kon.

Studiofotografie

Het lastige met fotograferen is het altijd bewust moeten zijn van het licht. Op de locatie waar ik de opdracht deed was er prachtig licht aanwezig, ‘maar hoe werkt dat nou toch in een studio’, dacht ik bij mezelf. Met die vraag in gedachte boekte ik een workshop studiofotografie bij Sabine Metz, een steengoede modefotografe die Nederland rijk is, en reisde af naar Arnhem.

Studioportet Sofia - Workshop sabine Metz | www.deedylicious.nl

In haar studio, eentje die voor zowel fotografie als film is ingericht (je weet wel met zo’n belachelijk groene ruimte zodat je op wonderbaarlijke wijze op het strand kan zitten, ondanks dat het snertweer is). Een indrukwekkende ruimte waar je als fotograaf helemaal los kunt gaan.

Werken met model

Na wat uitleg over materiaal, studio opstellingen, het gebruik van flitsers en toepassen van nabewerking, mochten wij zelf aan de slag. Sabine had ervoor gezorgd dat er een prachtig model (Sofia) aanwezig was, zodat we konden oefenen in praktijk. Met een visagist binnen handbereik werden deze dag twee settings gemaakt waar wij mee aan de slag konden gaan. Ondertussen kregen we tips, hoe te werken met de flitsers, kleuren en hoe het beste aanwijzingen te geven aan je model. Supertof om te zien hoe je kunt spelen met licht en hoe het werkt met een pro. Onervaren mensen met je echt even op hun gemak brengen, maar met een pro is er geen geheim meer. Die weet perfect hoe ze moet bewegen en luistert goed naar je aanwijzingen.

Hier een aantal van de beelden die ik deze dag heb geschoten.

Studioportet Sofia - Workshop sabine Metz | www.deedylicious.nl Studioportet Sofia - Workshop sabine Metz | www.deedylicious.nl Studioportet Sofia - Workshop sabine Metz | www.deedylicious.nl

Na deze dag had ik de smaak te pakken en heb ik bij Sabine geïnformeerd of het mogelijk was om ook een privé workshop te boeken. Ik wilde heel graag leren om op een willekeurige locatie het beste resultaat te krijgen. Gelukkig stond zij daar voor open en hebben we een dag Arnhem onveilig gemaakt. Hier zal ik jullie binnenkort het resultaat van laten zien.

Workshop volgen?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook wel eens leren hoe het er in een professionele studio aan toegaat? Schrijf je dan zeker een keer in bij een van de workshops van Sabine. Als iemand je de ins en outs van het vak kan laten zien, is zij het wel.

Sabine Metz
www.sabinemetz.com

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close