Portretfotografie opdracht juni 2016

2.6K

Ik mocht dit jaar portretfoto’s maken van een groot aantal medewerkers bij een bedrijf in Zoetermeer. De foto’s die hier werden gemaakt, waren bedoeld voor privé gebruik voor bijvoorbeeld social media, maar ook voor in het zogenaamde ‘smoelenboek’ op het intranet. In totaal zijn er zo’n 170 mensen op de kiek gezet in 3 dagen tijd. Een leuke klus waar ik nog steeds supertrots op ben.
Ik heb deze serie met daglicht geschoten, zonder lampen of studio-opstelling. De ruimte waar ik mocht fotograferen beschikte over grote ramen waardoor het daglicht onze grote vriend werd. Ook heb ik zo min mogelijk nabewerking toegepast. De bedoeling was de portretfoto’s in een semi-zakelijke setting zonder teveel poespas te schieten. Maar er mocht gelukkig wel gelachen worden 😉

Portretfotografie, so out of my comfort zone

Ik vond het een aantal jaar geleden best spannend om mensen te fotograferen. Het eten dat ik bijna dagelijks vastleg beweegt niet en kan ik zelf nog sturen als dat niet naar mijn zin staat of ligt. Maar met mensen is dat toch heel iets ander verhaal. Ik was dan ook best nerveus voor deze opdracht. Maar tijdens deze 3-daagse foto-marathon, kreeg ik de smaak te pakken. En merkte ik bovendien dat ik eigenlijk meer op mijn gemak was achter de camera, dan dat ik zelf van te voren had verwacht. Het aansturen ging makkelijk en het resultaat met het invallende licht is prachtig geworden. De mensen waren erg enthousiast over de gemaakte foto’s, zélfs nadat ze eerst vermeld hadden dat ze het niet zo leuk ‘doen’ op een foto.

Onderstaande resultaten laten wel wat anders zien, what a beauties!

Portretfoto's nodig van uw personeel?

Stuur een mail voor meer informatie

Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl

 

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close