Wilde perzik smoothie

9.8K

Ik moet bekennen dat ik in de zomer wat meer smoothies maak dan in de winter. Dit komt doordat ik het wat lekkerder vind om het met vers fruit te maken. Je kunt er overigens prima diepvriesfruit voor gebruiken (zorgt meteen voor een ijskoude smoothie ;-), maar ik vind dat ik dan toch een beetje beperkt ben in mijn keuze. Met frambozen, aardbeien, blauwe bessen, ananas en wat ingevroren mango ben je er dan wel. Maar ook in de winter zijn ze lekker, dan kun je wat zwaardere smaken gebruiken, zoals ik al eerder deed in de Smoothie met pindakaas en banaan en de banaan Nutella smoothie.

Wilde perzik smoothie | www.deedylicious.nl

Wilde perzik smoothie

Er gaat niets boven een smoothie met fruit van het seizoen. Daar kwam deze Wilde perzik smoothie dan ook uit voort. Vriendlief had een doosje hiervan gehaald, maar we waren ze een beetje vergeten. Ik was gelukkig nét op tijd om ze door deze vloeibare traktatie te gooien, een dag later had ik ze denk ik weg kunnen gooien. Wilde perzik is een heerlijke vrucht die ik net even iets zachter van smaak vind dan de ‘gewone’ perzik. Het schilletje kun je prima opeten, maar met blenden haal ik het er eigenlijk altijd vanaf. Voel je vrij om deze er lekker op te laten zitten als je dat zonde vindt.

Wilde perzik smoothie

Porties 2 glazen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 4 wilde perziken
  • 1 rijpe banaan
  • 4 el yoghurt
  • ½ glas sinaasappelsap
  • snuf kaneel
  • 6 ijsklontjes

Instructies

  • Schenk het sinaasappelsap in een blender, met de yoghurt en kaneel.
  • Pel de banaan en snijd in plakjes. Haal de schil van de perziken af en verwijder de pit. Doe het fruit in de blender.
  • Doe als laatste de ijsblokjes erbij en blend glad.
  • Schenk in twee grote glazen en smullen maar!
Gang: Drankjes, Ontbijt
Trefwoord: Banaan, Perzik, Smoothie

Wilde perzik smoothie | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Zijn het geen schatjes, die wilde perziken. Ze zien er suikerzoet uit en hebben een prachtige kleur. Daar kan niet anders dan een suikerzoet nummer bij horen. Met de stem van Natalie Lafourcade kun je meteen lekker wakker worden, terwijl  je van deze smoothie drinkt.

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close